Talvi yllätti puutarhurin

Ei ole mitään väliä kuinka myöhään talvi alkaa niin aina on puutarha työt vielä kesken ja lunta tulee ihan liian aikaisin. Tämäkään talvi ei ollut mikään poikkeus. Sain kuitenkin hommat aika pitkälle ja tässä vähän kuva vertailua miten hommat eteni Netten viimekertaisten kuvien jälkeen ennen lumen tuloa (eli katso edellinen artikkeli nähdäksesi lisää “ennen” kuvia).

Kuvat laitettu samassa järjestyksessä kuin Nettekin laittoi.

Sepeli kasa on poissa ja tasoitettu. Kuvassa vasemmalla oleva tumma multa alue on tasoitettu ja nurmikko levittäytyy vähän kauemmaksi kuin ennen (kunhan ensi kesänä ensin kasvaa). Traktorin pilaama nurmikko osittain jo tasoitettu mutta sitten tuli pakkanen ja kovetti maan ennen kuin sain valmiiksi.

Puut ei ole vielä poissa mutta homma on edistynyt. Tie samalla tasoitettu kun koneita oli käytettävissä ja sepeliä riitti.

Toinenkin sepeli kasa on poissa ja tie taas tasainen. Sain samalla tämän alueen siivottuakin. Pihalla oli kolmaskin kasa mutta sanomattakin selvää että poissa on 🙂

Tässä seisoi traktori kun Nette kuvasi. Kuten huomaat niin sepeli riitti hyvin muidenkin alueiden tasoittamiseen. Kaikkiaan pihalle tuli noin 40 tonnia sepeliä 3 eri karkeutta.

Missä kaivinkone seisoi kun Nette otti kuvan

Ja sama tiepätkä toisesta suunnasta

Tie pätkä valmis näin pitkälle. Tie loppuu tukkiin niin nurmikko siinä vieressä täytyy vielä nostaa kallioiden välissä tukin tasalle niin pystyy ajamaan hyvin ruohonleikkurilla.

Mitä vielä sitten jäljellä. No tien on tarkoitus jatkua vielä alas tuosta ylemmän kuvan puun takaa jolloin saadaan suora reitti puutarha vajasta kasvihuoneelle. Alla kuva kasvihuoneesta päin ja tien pitäisi vielä jatkua punaisten viivojen välissä. Vaatii vielä kaivamista ja maaston muokkaamista ja tien rakentamista. Loput joku toinen kesä.

Oliko tie tarpeellinen… EI. Onko siitä kuitenkin hyötyä, oliko se hauska tehdä, näyttääkö se hyvälle ja oliko sitä suunniteltu kauan… JEP 🙂

 

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.