Vår jul i Florida – del 2/2

Så fortsätter berättelsen om vår resa till Florida.

På juldagen passade vi på att ta oss en titt på Miami Downtown, Miami Beach och Hollywood (jo, det finns ett Hollywood i Miami också, dock inte det som du genast tänker på när du hör namnet. Filmstaden Hollywood finns i Los Angeles.) Det var ett ypperligt beslut att köra omkring i staden just på juldagen eftersom “allt” är stängt den dagen. Så “alla” andra var någon annanstans än i stan och på gatorna.

En som ändå var ute och finkörde var den här fina bilen. En otroligt fin bil!

Julannandagen styrde vi bilen mot nordväst längs motorvägen Alligator Alley till sumpmarkerna i Everglades. Längs vägen såg vi utryckningsfordon och någon som fördes bort på bår. Vad som hade hänt har vi ingen aning om men spännande var det ändå att se utryckningsfordonen och vad som verkade vara en effektiv insats. (Jo, jag vet, man ska inte fota olyckor och sånt men här gick det i förbifarten och ingen kan bli igenkänd på bilden.)

Vårt mål för utfärden var Billie Swamp Safari som vi rekommenderats att besöka. Det ligger mitt i ett indianreservat och är ett besökscenter för turister som vi, som vill bekanta sig med sumpmarkerna på ett tryggt sätt.

Här kunde man lära sig en hel del om till exempel alligatorer. Viktigast är väl att veta att en alligators hjärna är lika stor som tre oliver…

Alligatorbrottning är inte så våldsamt som det låter. Här är det Bill som “leker” med alligatorn och eden andra som berättar vad han gör. Det gäller nog att veta vad man gör om man ska leka med en alligator.

Här ser du hur Bill handskas med alligatorn för att trötta ut den så att han till slut kunde sätta sig på den.

Och så mitt i sommarvärmen hittade vi nordpolen. Eller nåja… Uppblåsbara snögubbar börjar väl vara nåt för oss att skaffa också om vi vill ha en snögubbe till jul.

En sådan här båt var vi ute och åkte med. Det var huvudattraktionen för oss.
Bilder från vad vi såg under båtturen. De har hjortar där också…

Sumpmarken är både vacker och skrämmande på samma gång.

En sködpadda körde vi förbi…

…och en vild alligator – inget att leka med!

Så stod där en oxe och blängde på oss…

…och en alligator höll vi på att köra på så den fick brått att dyka.

Så en kort snutt video hur det är att åka båt i supmarken.

Jag kan inte upphöra att fascineras av att man vill ha snögubbar i Florida till jul.

Vi spenderade en hel del tid på att shoppa. Vi besökte olika butikskomplex och Sawgrass Mills Mall besökte vi två gånger. Det är med sina 350 butiker 221 472.1 m2 alltså ungefär lika stort som 32 fotbollsplaner! (Jämför med att Mylly har 150 butiker och är 83 000 m2)

Många Outlet-butiker är inte särskilt billiga där men i butiker som Beall’s, TJ Maxx och Burlingtons kan man göra riktiga fynd. Jag köpte till exempel en tunika för 34.99$+skatt som hade kostat 114$ och det var det dyraste plagg jag köpte. Jag 7 blusar/tunikor och 1 par jeans för totalt ca 150 euro. Jag är mycket nöjd över mina fynd så nu kan jag låta bli att köpa kläder ett tag framöver.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Foto och bild, Resor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.