Sähkönkulutuksen seuranta TAMMIKUU

Linkki Joulukuun kulutus mittauksiin.

Taas on mennyt kuukausi joten aika katsoa vähän taaksepäin. Pari kertaa ollut takka päällä kuukauden aikana kun ollaan haluttu grillata makkaraa ja kerran pumpussa ilmeentynyt häiriö joka pysäytti pumpun. Poikkeuksena nyt aikaisempiin kuukausiin niin en enää vertaa edelliseen vuoteen vaan luotan sähkönkulutus mittariin sillä kohta tulee se tilanne, että se oli päällä jo viime vuonnakin niin ei ole enää vertailu kohtaa. Mittari kuitenkin ollut aina suht samaa mieltä mitä vertailukin on antanut. Tässä kuitenkin taas kulutus käyrää ja siinä näkyy myös ulkolämpötila. Aika selvästi näkyy yhteys lämpötilan ja sähkönkulutuksen välillä. Lämpö tippuu ja sähkönkulutus kasvaa 🙂

Vihreät palkit sähkönkulutus ja sininen käyrä päivän keskimääräinen ulkolämpötila

Pumpun häiriö oli 17 päivä joka näkyy selvästi alempana sähkönkulutuksena, mutta seuraava päivä taas vastaavasti vähän korkeampi kun koko järjestelmä piti lämmittää uudelleen. Muuten sähkönkulutus seuraa ulkolämpötilaa aika tarkasti.

Korjaus 16.2. Nyt saapui Joulu-Tammikuun lasku ja sillä välillä sähkön hinta ollut 12.7 senttiä/kWh niin summat korjattu.

Mittari sanoo, että Tammikuussa meni sähköä lämmitykseen 1196kWh ja koska mittari on vain pumpussa niin lisään 50kWh lämpimän käyttöveden ja kiertovesi pumpun kulutusta. Eli sanotaan pyöreästi 1250kWh. Se kerrottuna 12.7 senttiä/kWh tekee 158,75€ (hinta saattaa hiukan laskea kun saan laskun Fortumilta).

Eli nyt on tähän mennessä koko talvena kulunut 2864,43kWh sähköä lämmitykseen ja se on maksanut meille 498,01€. Noin 2 kuukautta lämmitys kautta jäljellä…

Linkki Helmikuun kulutus mittauksiin.

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.