Söndag – resan hem


På söndag åt vi en rätt okej frukost på hotellet med vår egen köpta ost och skinka på toasten. Vi packade ihop våra grejer och checkade ut. Vi styrde stegen mot centrala London igen, denna gång China Town.

Vi hittade en resturang som såg trevlig ut och knallade in. På fönstret stod det ‘closed’ men på dörren stod det ‘open’ så vi frågade om de hade öppet. Jo, de öppnade om tio minuter… Vi beställde och fick god mat. Gubben beställde nånting som innehöll chili trots att jag avrådde honom. Han gillar inte stark mat, åtminstone är det så jag uppfattat saken de senaste snart 15 åren, men hans stolthet förbjöd honom att klaga så med tårarna och svetten rinnande tuggade han i sig sin portion. Jag smakade lite, visst var det gott men ack så starkt! Till efterrätt beställde vi friterade bananer med glass. Klassiskt jo, men fortfarande riktigt, riktigt gott!

Efter lunchen hade vi gott om tid att söka oss till flygplatsen så det blev en liten promenad mot Victoria tågstationen. Det blev mest fönstershopping för väskorna var rätt fulla. Vi gick genom en gång med små butiker. Dyra varor men fina. På Bond Street hittade vi Tiffanys, vete katten om det är nåt speciellt med just den här Tiffanys men de två asiatiska tjejerna fotade och fnittrade, så då måste ju även jag fota lite. Där hittade vi också små butiker som Gucci, Yves Saint Laurent, Armani… Det var bara att knalla förbi, vi hade knappt råd att titta i fönstren. Sen hittade vi några butiker med godsaker. Riktigt dreglet-rinner-godsaker. Ena för mig, andra för resten av familjen…

Sen tog vi Gatwick express till flygplatsen, checkade in bagaget och oss själva, köpte lite “tuliaisia” och väntade på att få gå ombord på flyget. Det var lite försening i boardingen och sen satt vi i flygplanet och väntade fast hur länge som helst. En timme försenat lyfte flyget. Jag satt som på nålar för vi hade en timme tid att byta flyg i Riga. Skulle vi hinna med flyget till Åbo??

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.