Det blir ju aldrig färdigt!

Det sägs att en trädgård aldrig blir färdig och det är alldeles sant. När man fixat till en knut, ser man hur risigt något annat hörn ser ut. Ibland sätter jag mig på en sten, suckar och tänker att vi borde flytta till ett radhus med 10×10 meter trädgård, istället för dessa nästan 2 hektar mark som vi nu förfogar över. Sen suckar jag en gång till och inser hur vi skulle känna oss som djur i bur i en radhuslägenhet.

Alltid emellanåt gör vi listor på allt som vi måste, borde och vill ta itu med. Sen är det mycket roligare att göra när man får stryka över det som är klart på listan. Ibland har listan gjorts med tillhörande bilder. Jag hittade nyss listan från 2012 som uppdaterats 2015.

Det roliga är när man kan se hur det gått framåt. Hur saker och ting blivit färdiga. Som de här första två punkterna på listan:


Sen finns det projekt som blivit gjorda, men ändå inte var riktigt klara eftersom vi inte riktigt visste vad vi ville.

Och så finns det områden som fortfarande hänger med på listan…
Och kommentaren från 2015 stämmer ännu: Det ser bara värre ut…

Sen finns det objekt som nog i princip, kanske, ungefär, blivit klara, men som ändå återkommer på listan:
Blomlandet blev nästan klart då, men redan då var vi medvetna om att trappans konstruktion behövde åtgärdas. Det vi inte kom överens om den gången var om trappan skulle byta plats eller inte. Och det som kanske mest av allt hindrade oss från att verkligen ta itu med projektet var att det blir så omfattande när vi väl sätter igång. Isoleringen vid husväggen måste ses över så ALLT måste först rivas. Bläh!

När vi nu sen någon gång tar itu med trappan får jag nog lov att gräva upp hela blomlandet också. Suck!

Men likväl, det ÄR roligt att göra listor och det ÄR roligt att gå tillbaka och se vad som har hänt under åren. Ibland förundras man över hur länge sen det är något hänt. ÄR det faktiskt 7 år sen vi gjorde det där? Det var ju alldeles nyss, tycker jag.

Få se nu sen vilka projekt vi får kryssa av på listan den här sommaren?

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Foto och bild, Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.