Som turist i stan

Jag tog mig tid att åka in till stan och turista lite. Det är medeltida marknad vid gamla stortorget och längs åstranden är det nån annan marknad som sprider goda dofter och känsla av sommar. Det kändes riktigt somrigt och skönt fast ännu roligare hade det ju varit om jag haft sällskap. Med kameran som sällskap blev det lite bilder där jag strosade och insöp känslan av att vara på semester. IMG_8419IMG_8423

 

 

 

 

 

Ån såg ovanligt brun ut tycker jag men där simmade de stora fåglarna igen som många somrar förut. I år hade de fått sällskap av en “zebranka”. Kanske det är “zebrankan” som lämnat sina spår på trottoaren? Om man följer fotspåren hittar man till en skräpkorg.

IMG_8426

 

 

På en vägg hänger en lång rad gubbar. Det är fina statyer men vad som tanken bakom konstverket är vet jag inte. Lite roligt var det i alla fall att fota gubbarna som hängde tacknämligt stilla.

 

 

På den medeltida marknaden kunde man IMG_8432låta sig roas av narrspel eller lyssna till musik. De var otroligt skickliga, såväl narrarna som musikanterna och med enkla medel roade de sin publik.

IMG_8450

 

 

 

 

 

 

Blev man hunIMG_8456grig serverades det en hel massa olika rätter. Mest spektakulärt var kanske den helstekta grisen som spred sin doft över torget. Jag hörde en mamma förklara för sin son att det där var en riktigt gris. En, hel, äkta gris!

 

 

IMG_8461

Här puttrade någonting i en gryta men elden rök förskräckligt så jag undrade om de inte hittat torr ved att elda med. Tja, det kanske inte är så lätt att hitta torr ved när man drar iväg på marknad… (och jag tvivlar starkt på att kunskapen om att elda är på 1504 års nivå bland dagens marknadsmånglare)

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.