Aurinkopaneelit viikon jälkeen

Paras hetkellinen sähköntuotto tähän mennessä.

Aurinkopaneelit asennettiin 21.3. Saatiin lupa laittaa ne päälle 22.3 puolen päivän aikoihin. 23-30.3 eli viikon aikana on tuotto nyt ollut 144kWh mikä tekee 20,6kWh päivässä mikä on totta puhuen enemmän kuin odotin maaliskuussa niin olen oikein tyytyväinen 🙂

Punaisella ympyrällä merkitty 4 kaadettua puuta

Asennuksen jälkeen katsonut myös varjoja mitä katolle jäi ja poistettiin vielä 2 puuta eli nyt poistettu kaikkiaan 4 puuta varjojen takia (merkitty ympyröillä kuvassa). Nyt aika tyytyväinen tilanteeseen sillä ihan illalla kun paneeleihin alkaa osumaan varjoja niin tuottokin alkaa olla jo aika vähäistä niin ei paljon merkitystä. Mutta jos joskus lisätään paneeleita katolle niin pari puuta täytyy vielä poistaa (kuva muuten otettu tänään klo 17.15).

 

Sähkönkulutus sunnuntaina 25.3. Kuten näkyy niin päivällä
saadaan aika hyvin kulutettua paneeleista tuleva sähkö.

Paneelit näkyy jo selvästi sähkönkulutuksessa, mutta kestää kuulemma pari viikkoa ennen kuin fortumin sivuilla näkyy kuinka paljon ollaan myyty sähköä verkkoon. Sen jälkeen pitäisi näkyä samalla parin päivän viiveellä kuin meidän sähkönkulutuskin.

Nyt on vielä tutkinnan alla jos saataisiin lämpöpumppu ohjelmoitua niin, että se kävisi mahdollisimman paljon päivällä kun saadaan auringosta sähköä ja mahdollisimman vähän yöllä.

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.