Bröllopssångare och allsångsledare

Huh, i morgon ska jag sjunga på ett bröllop! Det var övning idag brudpar, främmor, bestman, präst, kantor och sångaren. När det blev min tur att sjunga blev jag nervös. Usch. I slutet av sången kände jag hur rösten darrade och luften ville inte räcka till men jag såg på gänget som lyssnade att sången gick hem för de hade svårt att hålla glädjetårarna tillbaka. Det var häftigt och, det var bara övning!
Jaiks. Jag hoppas innerligt att det går lika bra i morgon för det är då det gäller!
Sången jag ska sjunga heter Kärleksvisan (Youtubelänk) och jag hade faktiskt aldrig hört den (vad jag minns) innan brudgummen ringde och bad mig sjunga den. Så det blev att kolla på Youtube och söka noter. Så trallade jag med sångerskan på Youtube tills jag kunde sången i stora drag och då, då upptäckte jag att hon inte sjön riktigt lika som det stod i noterna!! Kantorn kommer att spela efter noterna så jag fick sätta mig ner och lära mig sången på riktigt, efter noterna. Det var lite knepigt men nu sitter den någorlunda. Ännu släpper jag inte noterna när jag sjunger den men det ska nog gå vägen i morgon. Sen hoppas jag bara att jag får sjunga den flera gånger! (Vink vink om nån planerar bröllop 🙂 )

Sen när kvällen kommer firas det forneldar lite överallt i skärgården och jag har lovat ställa upp som konferencier och allsångsledare på Framnäs. Det är ett uppdrag jag gjort några gånger tidigare, då med min co-konferencier Taina som inte ställer upp i år. Så nu blir det en ny partner och en hel hög med begåvade ungdomar som sjunger. Lite spännande, riktigt roligt och ändå nånting jag inte hetsar upp mig för. Det är ju mest gamla bekanta i publiken så vi gör festen tillsammans.
Ifall nån nu missat programmet så börjar det 18.30 med Arne Alligator och Djungeltrumman och slutar med tändande av fornelden och sen eldshow. Däremellan matförsäljning och diverse program får stora och små. Och det allra bästa med hela kalaset: Det är inget inträde! Man får komma o njuta helt gratis! Vill man äta nåt gott ska man ta med en slant men det är inget tvång.

Bilden är tagen av Kim Lund och lånad från ÅU:s sida (klicka så kan du se alla bildena)

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bröllopssångare och allsångsledare

  1. Peeto_79 skriver:

    Oj vad jag sku vilja höra dig sjunga låten ;)Petra

  2. Janette L skriver:

    Den kommer nog upp på youtube bara den låter någorlunda bra… Bandade alltså när jag sjöng i kyrkan.

Kommentarer är stängda.