Trädgårdskonst

20150604_155644När jag skriver trädgårdskonst kommer jag själv att tänka på trädgårdstomtar eller statyer men den här gången tänkte jag visa vad man kan göra med utblommade narsisser. Jag har ett långsmalt blomland där jag planterat mininarsisslökar och de blommade jättefint den här våren men när de blommat ut blev bladen tråkiga. När jag skulle plantera sommarblommorna ville jag få undan bladen men jag vet att lökarna behöver samla näring för att blomma vackert i nästa år igen. Alltså ville jag inte skära bort bladen men ändå få pli på dem. Så kom jag ihåg att jag någon gång för länge sedan läst ett tips om att fläta bladen! Nu hade jag världens bästa chans att pröva på.

20150604_155650Blomlandet i sig är inte världens finaste eftersom jag täckt jorden med gräsklipp som torkat och nu ser det ganska trist ut men titta på flätan! Jag tycker det blev ganska fint och ganska skojigt! Lökarna får dra i sig näring och jag behöver inte se på de spretiga bladen, win-win-situation!
Det var lite jobbigt att stå dubbelvikt och fläta men jag tycker definitivt att det var värt mödan. Bara de pluttesmå petuniorna tar sig så blir det ett riktigt vackert blomland.
Under sommaren ska jag fundera på vilka perenner som skulle trivas i det här landet för jag är ingen större vän av sommarblommor. Jag vill ha täta blomland med kraftiga perenner som sköter sig själv eftersom det betyder mindre jobb i trädgården under sommaren

PS Klicka på bilderna om du vill de dem i större format!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.