Projekt kök: Första dagen avklarad

Det har varit en dag full av förberedande jobb. Listerna ska dras bort, tapeterna ska ner, skåpdörrar måste tas bort. Det tar tid, otroligt mycket tid att förbereda för att sen kunna börja sätta upp nytt igen. Hade vi haft ett fyrkantigt rum med släta väggar så hade allt väl varit klart ren. Vårt kök är inte helt fyrkantigt och inte har vi så värst mycket slät vägg heller.

Vi började med att slita bort lite golvlist i det hörn som jag tycker solen når minst, men kolla på bilden ovan vilken färgskillnad det är på panelen som varit skyddad bakom listen och den som ljuset nått! Och det är samma öde fast omvänt för tapeten. På bilden nedan så har sköldpadds-rosen varit framme i ljuset medan rosenknoppen nedanför varit skyddad av listen.

Idag märkte jag att tapet slits. När jag bredde på tapetborttagningsmedel så drog det in i ett nafs på tapeterna förutom där tapeten varit skyddad bakom t.ex. en list. Där var ytan annorlunda och medlet ville inte gå genom ytan.
När jag köpte tapetborttagningsmedel så funderade jag i mitt stilla sinne om inte det var bortkastade pengar och jobbet gått lika smidigt med bara vatten. Jag blev glatt överraskad hur enkelt det är att dra ner tapeterna när de sugit i sig av medlet. Det är bara att rulla på medel så att tapeten blir våt, låta dra in en stund och så drar man ner eländet. På bilden nedan ser man tapetfria väggar, tapet som är mörk av tapetborttagningsmedel och orörd tapet.

När vi åt lunch idag funderade jag lite om vi alls ska ha några köksgardiner när vi är klara. Det var betydligt mycket ljusare utan gardiner och ganska snyggt att se hela fönstret. Dessutom vill jag inte hänga upp mina gamla gardiner när köket fått nya färger och fräscha ytor. Få se hur det tar sig, sen nångång, när vi förhoppningsvis blir klara.

Insåg förskräckt en sak till idag som måste göras i och med renoveringen. Jag måste städa alla ytor som vi inte renoverar, alla skåpdörrar, hyllor och skåp! Hujedamig.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Projekt kök: Första dagen avklarad

  1. Anonym skriver:

    Lycka till med ert köksprojekt! Det tar sin tid och visst får man städa mycket mer än man tror men sen när det är klart så är det bara att njuta. H: Hemmamamman på jobb

Kommentarer är stängda.