Home sweet home

Riga International Airport

Vi landar på Riga flygplatsen en timme försenade. Men kanske, kanske om vi skyndar oss hinner vi med flyget till Åbo. Det går långsamt att komma ur flyget och när vi kommer ner på marken stiger vi i en buss som väntar på att alla passagerare kommit ur planet. Bussen kör iväg och verkar ta sightseeingrutten till terminalen. Vi rusar in, upp för trappor, måste gå genom en security check, av med skor, bälten o hela federullan, springer genom hela, halva flygplatsen, visar passen för sömniga långsamma kontrollanter, rusar till incheckningen för att mötas av stängda dörrar. Vi hann inte med.
Svordomar, ilskna utrop och en ångande ilska.
Sen då? Från gaten släpar vi oss till informationsdisken i andra ändan av terminalen, får råd och tvingas promenera till nästa disk, i andra ändan av terminalen… Alternativen; direktflyg till Åbo sent nästa kväll eller tidigt tidigt på morgonen via Köpenhamn? Okej, via Köpenhamn. Vi får hotellrum i centrala Riga för natten, de hela 4 timmarna innan vi ska checka in igen för Köpenhamnsplanet. Taxi till hotellet, försöka sova en stund, iväg med taxi till flygplatsen igen. Vid incheckningen möts vi av att flyget till Köpenhamn är inhiberat. Nya svordomar.
Sen då? Alternativen; via Stockholm några timmar senare eller direkt till Åbo på kvällen? Nä nu! Gubben ser att det går ett direktflyg till Helsingfors om några timmar, vi vill ta det. Vi vill inte byta flyg mera, vi vill till Finland, vart som helst i Finalnd för sen kan vi ta oss hem på marken. Vi blir inbokade på Helsingforsflyget och väntar. Vi har fått matsedlar som vi kan lösa in på tre ställen på flygplatsen. När vi står där med våra sedlar och ska beställa inser vi att de är värda löjligt lite. Vi blir inte mätta på det som bjuds så vi får köpa annat till. Surhetsgraden är ungefär vid citron.
När vi landar i Helsingfors missar vi bussen till Åbo med ett par minuter och får vänta en timme på nästa. När vi kommer till Åbo får gubben skjuts till flygplatsen för att hämta bilen medan vi andra väntar vid busstationen. Efter en stund ringer telefonen. Hoppa i en taxi o kom hit. TA BILNYCKELN MED DIG!
Till slut sitter vi alla i bilen på väg hem och nu är det redan sen eftermiddag. Vi kom hem till slut men sista biten var som förgjord. Vilket äventyr. Men, jo tack
för att du frågade, resan till London var härlig. 🙂

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.