Kamerahebreiska

Vi har haft en systemkamera i ett par år nu och den tar fina bilder. Ibland lyckas det jättebra men ibland blir det bara sudd. Överexponerat eller underexponerat eller nåt av hundra andra konstiga fel det kan bli på en bild. Jag har kört med automatiska lägen och fotat av hjärtats lust. Lite har det irriterat att bilderna inte alltid blivit så som jag skulle ha velat ha dem och det just för att jag inte vetat hur de manuella inställningarna fungerat.
Att läsa instruktionsboken har inte hjälpt mig just alls. Att läsa hebreiska utan tolk är ingen bra idé, man förstår inte ett smack. Så kom det sig att jag gjorde min vän en tjänst och hon ville ge mig en tjänst tillbaka och då fick jag en liten kamerakurs av henne. Så nu är hebreiskan tolkad och känns inte längre fullt så oförståelig! Härligt!

Så en kväll förra veckan höll Creatella en workshop i porträttfotografeing och jag deltog och fick igen lite mera kött på benen. Jag börjar sakta förstå lite hur jag ska göra för att få bilderna att bli just så som jag vill att de ska bli. Här ovan poserar Emma, världens bästa modell! Hon har sånt tålamod och tittar frimodigt rakt in i kameran! Hon satt lika lugnt fast vi var hela högen med fotografer runt henne! Det är ju hur lätt som helst att ta porträttbilder med en sån modell!
Nackdelen med att gå på en workshop är ju att man börjar titta på vad andra har för utrustning och objektiv och så vill man ha mera själv också. Jag har kit-objektivet (18-55mm f/3,5-5,6) och inget mera. Jag surffade kring på nätet igår och hittade två objektiv jag absolut skulle vilja ha. Det ena är Canon EF 50mm f/1.8 II och det andra är Canon EF-S 55-250 f/4-5.6 IS II. De är inte dyra när man jämför med andra objektiv för att inte tala om proffsobjektiv! Så jag tror jag ska ta mig en shoppingresa till storstan nån dag…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kamerahebreiska

  1. Eric skriver:

    Canons 50mmf/1.8 är ett väldigt bra startobjekt för porträttfotografering och liknande. Dessutom jätte bra pris, på galna dagar och liknande reor kan man få det för 79-99€. Rekommenderar!

    Enda nackdelen (men det får man ta för det där priset) är att objektivet är ganska plastigt, och går relativt lätt sönder. (du kan få köpa ett tvådelat 50mm/1.8 för bra pris 😉

Kommentarer är stängda.