Hälsningar från Mallorca

Förra veckan var vi på solsemester på Mallorca. Det var min födelsedagspresent att få fara ut och resa någonstans. Stort tack till alla er som bidrog till reskassan! Dessutom slog vi ihop oss med min mamma och pappa som också fyller jämna tal det här året. Det var superskönt att ta det lugnt och njuta av värmen. Jag hade inte riktigt släppt taget om sommaren ännu, så där mentalt, så det kändes helt rätt med närmare 30 graders värme. Värre var chocken när vi sen kom hem till knappa 10 grader! Som en kalldusch kom hösten emot och nu är det bara att acceptera och söka fram ylletröjorna.

mallorca1Mallorca är ett paradis för soldyrkare och cykelentusiaster. Tyska talades det för det mesta runt omkring oss men någon engelsman kunde man också höra. I början av veckan var havsvattnet riktigt skönt men i slutet av veckan sjönk temperaturen lite. Det blåste så där passligt så att värmen inte kändes kvav eller besvärande. Det var bara att njuta!

mallorca2En dag hyrde vi en bil och tog oss runt kring ön. Ett litet varv var vi i huvudstaden Palma men ganska snabbt sökte vi oss norrut mot bergen. Vi valde att köra serpentinvägarna längs bergssluttningarna istället för tunneln som går till Soller. Hisnande utsikt övar vackra landskap bjöds vi på längs vägen. Kurvorna, hårnålskurvorna, var en upplevelse de med. Det var inga höga hastigheter när man körde där utan med tungan mitt i munnen kröp vi fram på tvåans växel. Lite annorlunda än här hemma var det allt.

mallorca3Mallorca har säkert mera att erbjuda än vad vi upplevde den här gången. Kanske det blir nån resa hit igen för att se mera. Lugnt, avslappnat, trevligt, god mat, god betjäning är ord jag väljer för att beskriva vår semester. Precis det jag sökte den här gången.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt, Resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.