Övning ger träning… och mera bilder.

Det är inte alltid så lätt att få alla inställningar rätt när man försöker fota nånting. Jag försöker träna och trixa med kameran nu för att lära mig av med AUTO-läget men phiu, vad mycket det är att tänka på…

f/3,51 – 1/50 – ISO 100

De här två bilderna av ängeln är tagna med kit-objektivet 18-55mm. Här ville jag få fram en skarp ängel och en fin bouqee. Inte så enkelt när det blev under- eller överexponerat hela tiden…

f/5,66 – 1/15 – ISO 100

Resten av bilderna är nu fotade med mitt nya 50 mm:s objektiv. Det är otroligt ljusstarkt jämfört med det andra objektiet och jag är helt fascinerad av det. Att få skärpan på rätt ställe är dock inte lätt när man fotar med f/1,8!

f/1,80 – 1/4000 – ISO 100

Bildmotiven är aningen begränsade när man rör sig på gravgården, men det kan bli intressanta detaljer som man inte alltid tänker på! Jag släpar kameran med mig och får jag en liten paus medan jag väntar på nånting så tar jag några bilder…

f/1,80 – 1/2000 – ISO 100

Här ovan är korset verkligen i mitten och nedan är en pelare som jag tyckte var fin i solskenet. Det var mycket ljus o skugga igårkväll på gravgården.

f/1,80 – 1/4000 – ISO 100

Och så har en del gravar jättefina blommor man kan fota.

f/1,80 – 1/500 – ISO 100

De här bilderna är inte perfekta men jag gillar dem ändå och de är resultatet av min trägna övning för att lära mig inställningarna på min kamera.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.