Den börjar ta form!

Det är ett tag sedan vi senast gjorde något åt vårt bryggprojekt. Vi har väntat på att vattenståndet ska vara lagom lågt på en lagom dag. Den senaste helgen sammanföll allt så att vi kunde fortsätta.

På övre bilden ser du läget på lördagsmorgonen i gryningen. Vattenståndet var ca – 10 cm och bryggans halvfärdiga skelett stod och spretade. När det är lågvatten ser bryggprojektet skrattretande högt ut, men när det var högvatten och storm för nån vecka sen var skelettet nästan helt under vatten.

Här har den undre järnbalken redan kommit på plats i yttre stolpbandet och vår bryggmästare håller på och svetsar fast de undre stöden på den inre stolpraden.


Några tag med grävskopan behövdes ännu.


Så var det dags att få det första trävirket på plats. 6×6 tums impregnerat virke skruvas fast.


Väl planerat är hälften gjort. Här förmedlas plan och kunskap om nästa arbetsmoment. Längst ut, längst ner ska en lång sparre skruvas fast.
Det fattas bildbevis, men jag kan berätta att det är ganska kallt att sticka ner handen i vattnet och skruva fast en motvillig mutter på gängstången. Och det var ju inte bara en mutter som skulle skruvas…


Plötsligt går det undan. Som ett gigantiskt pussel läggs bit efter bit på plats.


Varje sparre ska skruvas fast ordentligt. Tur att det finns behändiga och kraftiga verktyg!


Nu börjar man få en uppfattning om hur bryggan ska bli att se ut. Ännu fattas mycket virke och många arbetsmoment, men till sommaren borde bryggan vara klar.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.