Remontti, osa 4. Kuva vertailua

Kiuas ei ole ollut poissa paikoiltaan 15 vuoteen.

No niin. Nyt on Nette nähnyt saunan livenä ja ensimmäisen shokin jälkeen alkaa toivon mukaan lämmetä mun materiaali ja värivalinnoille 🙂

Sauna ei ole vielä valmis sillä mulla on ollut aikaa vain viikko tehdä tätä. Omasta mielestäni olen päässyt jo aika pitkälle. Tässä vähän vertailua ennen ja jälkeen niin näette vähän missä mennään tällä hetkellä.

Oikealla näkyy lattia siinä missä kiuas on seissyt 15 vuotta. Sen alta on hankala pestä ja koko lattia oli muutenkin kunnon pesun tarpeessa.

Ja tässä vaiheessa ollaan nyt…

Saunan lauteet Ennen – Jälkeen. Kuvassa on vanhoista lauteista otettu jo kaide pois ja uudesta se vielä puuttuu.

Ylläolevassa kuvassa näkyy, että kiukaan asentoa on muutettu joten lauteen ja kiukaan väliin jää enemmän tilaa. Kiukaasta lähtevää savuhormia on myös muutettu ja ennen se lähti kiukaan päältä ja nyt se lähtee kiukaan takaa. Näin saatiin kiukaalle enemmän kiviä ja mahdollisesti hiukan pehmeämmät löylyt (ei niissä kyllä vikaa ollut ennenkään).

Ylläolevassa kuvassa taas näkyy yksi syy miksi lähdin remontoimaan ja se oli siivouksen helpottaminen. Alalauteen etureunaa kun nostaa niin paino siirtyy pyörille ja alalauteen saa rullattua ylälauteen alle. Tämä helpottaa todella paljon tulevaa lattian siivousta.

Tässä kuvassa näkyy vanha (valkoinen) ja uusi tumma suihkuverho. Vanha verho oli jo 15 vuotta vanha niin mielestäni aika vaihtaa se. Tosin uusi verho kaipaisi silittämistä 🙂 . Vasemmassa laidassa näkyy vanha penkki ja uusi pyyhkeiden sälytys hylly. Hiukan nolottaa mainita, mutta unohdin maalat tuon hyllykoukun verhon oikealla puolella kun maalasin ne muut harmaiksi 🙂 (näkyy alemmassa kuvassa ne muut maalatut koukut)

Vanha – Uusi

Lopuksi vielä vertailu sisääntulo näkymässä oviaukolta. Penkki on maalattu ja oven vieressä on nyt lokerot pyyhkeille (siinä vasta muutama testipyyhe). Haettu Ikeasta jo tummanharmaita pyyhkeitä vihreiden kaveriksi.

Siinä tilanne tällä hetkellä. Lauteista puuttuu vielä selkänoja, rappuset ja kaide. Lopuksi kaikki kulutukselle altistuvat osat pitää vielä öljytä. Sitten on vielä pikkujuttuja kuten uusi hylly wc-pytyn yläpuolelle (missä oli ennen pyyhkeiden säilytys), pyyhkeet järjestykseen uuteen hyllyyn ja vähän ehkä jotain koriste juttuja 😉

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.