Nu är den klar!

Här lämnade vi bryggan senast. Det var dags att börja bygga trappan ner från vägen till landgången.

När allt var utprovat, färdigt funderat och en massa sneda klantar tillverkade blev det dags att pussla ihop alla sjuttioelva bitar. Vi mätte noggrant och funderade många gånger om innan vi började skruva. Här är alla klantarna på plats på en av de underliggande plankorna. Bara att upprepa proceduren två gånger till.

Klantarna är fästa med en skruv på ovansidan och en skruv i nedre kanten.

Platsen för den mittersta plankans klantar bestämdes av de på sidorna. Vi kollade med vattenpasset så att alla tre klantarna var i linje.

Tadaa! 27 klantar senare ser trappan ut som tre gigantiska sågbett.

När vi började skruva fast bräderna upptäckte vi att trots alla våra noggranna mätningar och förberedelser på var de mittersta klantarna för långa. Vi sa några vackra ord, skruvade in nedre skruven lite längre och så sågade vi av några millimeter per klant. Nånting hade gått snett i våra mätningar, men huvudsaken är att det gick att fixa. Man lär så länge man bygger…

Med hjälp av ett snöre var det rätt så enkelt att få bräderna i linje. Och sen blev det dags att fästa stolparna för ledstången.

Det blev lite sent den kvällen, men ajaj vad skönt det är när man får något delmoment klart innan man går hem för kvällen.

Till slut kom dagen då bryggan blev färdig.

Nu är det gott att sitta på bryggkanten och beundra våra händers verk.

För vi är faktiskt ganska stolta över hur fin vår brygga blev.

Nu väntar vi bara på att båten ska bli i skick att sjösätta för säsongen…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.