Projekt kök: Blir det aldrig färdigt?

Det sväller. Som en deg man i misstag satt för mycket jäst i.
När vi nu ändå håller på så är det bäst att göra det här, det där och lite till på samma gång…
Ändå känns det som att vårt kök nu äntligen blir det kök som det var tänkt att vara från början. Vi orkar fila på detaljer och vi ändrar på lite småsaker som börjat irritera med åren. Framför allt så vet vi bättre idag vad man kan/bör/vill göra. Man lär sig på vägen när man renoverar ett helt hus och den kunskapen kan vi dra nytta av idag.

När vi tog ner ett köksskåp hittade gubben det här pappret! Där står det att att vi fick köksskåpen i juli 2001! Tänk, det är 12½ år sen! Så när vi satte tillbaka skåpet skrev jag på pappret “renoverat 2014” och lade det tillbaka på samma plats. Det är roligt med såna “skattgömmor” som man hittar när man renoverar.

Även om vi inte är färdiga än så gjorde gubben ett par före-och-efter-bilder. Han gillar att göra jämförelser och vem gör inte det?

Jag tyckte att köket var så snyggt då när vi fick det färdigt, men nu, nu gillar jag det inte alls längre! Nu tycker jag att de nya färgerna gör köket lugnt och harmoniskt. Dessutom blir det jättemycket ljusare! Lampetterna kommer fram mycket bättre och ser riktigt snygga ut, tidigare märkte man dem knappt. Jag är så faschinerad över hur bra det gamla passar med det nya. Det är som om vi äntligen hittat rätt.

Nu bytte vi ut köksfläkten till en mycket tystare. Ärligt talat så var jag för snål att köpa den tysta då för 12 år sen. Dessutom ändrade vi lite på placeringen så at den kom ca 7 cm högre upp och det ändrade jättemycket på hur det känns att stå vid spisen. Nu ser jag vad som puttrar i kastrullen på de bakre plattorna vilket jag inte gjorde tidigare.

Jag kan inte se mig mätt på det nya. Det blir så fint!!
Som Starkkismor kommenterade ett tidigare inlägg så får det nog bli invigningsfest när vi fått köket klart men det där med snittar, det står jag över.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Projekt kök: Blir det aldrig färdigt?

 1. Starkismor skriver:

  Va, inga snittar? Men lite små salta ost å vindruvepinnar? Eller sånahär: http://www.onceuponaplate1.com/2008/12/olive-penguins.html
  *dammar av coctaildressen och polerar lackskorna*

  Hehehe, skämt åt sidan. Är skitsnyggt! Det var det förra också, för 12,5 år sen. Men smaken ändras. Ett riktigt fint kök har ni och lugnare. Hur känner du med gardiner? Sjäkv vet jag inte hur jag ska lösa gardinstångsproblematiken då ett fönster är på foderbrädsbredd från skåpen…

 2. Ami skriver:

  Oj vad det blir snyggt!

 3. Janette L skriver:

  Vilka ljuvliga pingviner! Men nej, tyvärr. Jag tänkter inte stressa upp mig för att bjuda på tjusigt käk.
  Jag har haft gardiner i alla fönster även om jag också har ett fönster inklämt mellan skåpen. Det har fungerat bra men nu tänkte jag låta bli att hänga upp nånting innan jag känt efter hur jag vill ha det i fortsättningen. Det är så snyggt nu att jag inte vill "förstöra" med gardiner.

 4. Starkismor skriver:

  Jobbar ni? Eller varför e inga listerna på plats ännu? Går till postlådan varje dag och kollar efetr inbjudningskort. 🙂

Kommentarer är stängda.