Remontti, osa 2

Saunan tyhjennys

Niin kuin Nette edellisessä postauksessa kirjoitti niin ei remontti alkanut ihan niin kuin olin suunnitellut. Kuumeessa kun ei jaksa tehdä mitään. Alkuperäinen aikataulu oli 2 viikkoa (jotka Nette olisi poissa) ja se kutistui nyt sitten yhteen viikkoon. Olen kyllä välillä aika optimistinen ajan suhteen, mutta yksi viikko tehdä koko sauna remontti ja wc stailaus on kyllä aika vähän…

 

Kaikki pinnat piti pestä

Nette tuli kotiin torstaina (15.2) ja olisi lähdössä takaisin taas sunnuntaina (18.2, eli eilen). Niinpä tiesin, että jos haluan jotain apua häneltä, niin sen on tapahduttava viimeistään lauantaina. Onneksi olo alkoi olla hiukan parempi jo perjantaina niin uskalsin vähän jo touhuta saunassa lauantaina. Saunan tyhjentäminen kävi aika äkkiä ja se oli vain periaatteessa purkaa lauteet ja kantaa kaikki ulos (myös kiuas). Asia mihin nimittäin kaipasin Netten apua oli seinien, katon ja lattian pesu. Seinät tarkoitus maalata niin ne tarvitsee ensin kunnolla pestä. ISO kiitos Nettelle avusta vaikka sainkin monta kertaa kuulla, että hänen ei pitänyt tehdä mitään 😉

 

Seinät tummuneet

Koska seinät on jo aikojen saatossa tummuneet niin en ala hiomaan niitä ollenkaan, sillä maalauksen jälkeen saattaisi tulla sävyeroja hiotun ja hiomattoman välille (pelkkä pesu saa riittää). Seinät on aikaisemmin käsitelty jollain värittömällä saunasuojalla ja se antaa lisää haastetta tulevan pinnoitteen valikoimiseen. Vaha pohjaiset pinnoitteet ei sovellu ennestään käsitellylle pinnalle ja kun katselin kuvia sävytetyllä saunasuojalla tehdyistä pinnoista niin ne eivät mielestäni näyttäneet kovinkaan tasaisilta.

Halpa ulkovalo joka on toiminut saunan valaistuksena 15 vuotta 🙂

Niinpä itse päätin maalata seinät Liberon sauna sävyllä. Tuote tuntuu soveltuvan ennen käsitellylle pinnalle, tulos on tasainen ja mikä parasta yksi käsittelykerta riittää (se on aina plussaa kun on tiukka aikataulu). Sunnuntaina olikin sitten aika mennä ostoksille ja matka suuntautui Bauhausiin Turkuun. Sieltä sain mukaani kaikenlaista tarpeellista ja niistä lisää seuraavassa postauksessa 🙂

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.