Fönstertvättprojekt

Jag har redan länge gått och sett på våra smutsiga fönster. Jag avskyr fönstertvätt så därför är det med långa tänder jag tar itu med det och då är det lätt hänt att det få gå en god stund mellan varven. Nu har det gått flera år sen jag senast tvättat alla fönster…

Det som delvis gör fönstertvättandet så jobbigt är att vi har så rysligt många fönster! Eller, nåja, det är min åsikt. Jag räknade faktiskt genom hur många fönster och hur många ytor det gäller. Det borde jag kanske inte ha gjort…

Här är uträkningen. Jag har dessutom räknat fel. Övre våningen har 200 ytor och nedre våningen har 152 ytor så totalt har vi 352 ytor på våra 30 fönster. Suck, varför räknade jag alls?

Eftersom jag har ett par veckor ledigt nu i maj tänkte jag att det skulle vara bra att få alla fönster tvättade. Jag började ivrigt med sovrummets fönster. De är lätta att komma åt och där är bara två fönster, ett stort (det på bilden) och ett litet. Det är verkligen svårt att fånga på bild vilken stor skillnad det är mellan de rutor som är tvättade och de som inte är det. Mellan fönstren har det bildats en grå hinna som inte riktigt syns så länge man inte petat på den. Men när man väl tvättat nån yta så ser man ju nog verkligen skillnad.

Sen var det dags att tvätta fönstren till balkongen. De är de enklaste och de svåraste fönstren att tvätta. Ett fönster är nämligen ovanför trappan så man måste bygga ställning för att komma åt. De andra kan man tvätta utan problem eftersom man kan gå ut på balkongen för att tvätta utsidan.

Att sitta på bräder ovanför trappan kändes inte alls trevligt. Det var säkert, det visste jag, men ändå kändes det lite svajigt. Usch!

Resten av fönstren gick sen som en dans i jämförelse. Så nu har jag tvättat 122 ytor och lusten att tvätta fönster har försvunnit med tvättvattnet ner i vasken.

Jag vet ju nog att det är lönlöst att vänta på inspiration för den uppenbarar sig inte. Det är bara att ta sig i kragen och tvätta vidare.

Sen är det ju inte själva tvättandet att fönsterytorna som är det jobbigaste. Det värsta är att man måste plocka bort allt som står i vägen och plocka det tillbaka. Det nästvärsta är att dammsuga och tvätta karmarna.

Bara 230 ytor kvar…

…och det blir ju så fint när det blir gjort!

 

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.