Borta bra men…

Jag håller på och planerar en resa. Det enkla hade varit att köpa en färdig resa men då hade det säkert blivit dyrare och friheten att göra hur man vill hade varit minimal. Men vet du, snålheten bedrar visheten!

För även om jag köpte flygbiljetterna sjukt billigt i slutet av januari (!) så återstår det en hel massa saker att tänka på! Var och hur ska vi bo? Nära stranden? Med pool? Med frukost? Om det är billigt är det kanske äckligt? Om vi vill bo flott blir det kanske skitdyrt? Ska vi hyra bil? En hurdan i så fall? Ska vi boka in några utflykter på förhand eller ska vi ta dagen som den kommer?


Och sen, har alla passet i skick? Nehe, de måste förnyas. Har alla reseförsäkring? Nehe, den måste uppdateras. Vad borde man tänka på när man ska packa för det här resmålet? Ska vi shoppa loss eller ska vi ta med oss allt man kan tänkas behöva?

Nu när de flesta frågetecknen rätats ut kom jag på att jag behöver ta med mig några böcker att läsa! För semester för mig är att ligga bekvämt och sträckläsa bra böcker. Det kan var bra att ha för att fördriva tiden på flygplatsen och i flyget också. Jag har en säker bok att ta med men jag skulle gärna ha några pocketar till som jag kan lämna efter mig när jag är klar med dem. Hmmm…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.