Gravity

Ikväll har jag sett en spännande film, Gravity, med Sandra Bullock och George Clooney. Den är faschinerande i fråga om antalet skådisar. Det är bara Bullock och Clooney och 5 röster! Alldeles fantastiskt att kunna göra en långfilm med så liten grupp, en Hollywood-produktion med så liten grupp, och filmen är grymt spännande. Visst, okej, om man vill såga den så nog hittar man saker att hänga upp sig på, det hörde jag i salongen efteråt när en kille började rada upp saker som “inte skulle funka i verkligheten”, men jag vill inte bry mig om sånt ikväll. Det finns så mycket mera som är bra som man kan ta fasta på för filmen är faschinerande på många sätt.

Temat är, åter en gång, kampen och att inte ge upp. Det kunde handla om vilken kamp som helst, var som helst, men det utspelar sig i rymden där kampen på liv och död är så extrem. Det gör det så kristallklart att man kan välja, välja att kämpa eller att bara ge upp, eller ja, välja att inte kämpa. Det är inte alltid lätt men på nåt sätt är det ändå alltid värt att välja livet.

Jag kan rekommendera filmen vare sig man gillar rymdresor eller inte. Det är fantastiskt fina vyer över jorden och handlingen håller dig fastklistrad från början till slut.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.