Vaimon toinen koti

Kuvassa makuualkovi mistä näkyy hyvin missä sänky on ollut. Ällöttävän likainen tapetti.

Lähikuva venttiilistä makuualkovin yläpuolella (näkyy eka kuvassa). Koko kämppä on perusteellisen puhdistuksen tarpeessa.

Koska Nette sai töitä toiselta paikkakunnalta, niin hän joutui vuokraamaan sieltä toisen asunnon ja liikkumaan nyt sitten 2 asunnon väliä riippuen onko hän töissä tai vapaalla. Tämä taitaa olla ihan hyväkin hänelle sillä nyt tulee selkeä ero onko töissä vai ei. Nyt hän ei voi tuosta vaan lupautua tekemään jonkun pikkujutun vapaapäivänään sillä se ei ole niin pieni kun täytyy ensin ajaa monta tuntia niin vapaapäivät pysyy paremmin vapaapäivinä.

Kämppä on yksiö, mutta iso sellainen (melkein 40 neliötä), ja kunto oli aika surkea ja se taas tarkoittaa aika halpaa vuokraa. Ollaan totuttu tekemään remonttia niin ajateltiin että saadaan laitettua kämppä asuttavaan kuntoon. Koska kämppä ei ole oma niin remontti tehdään halvalla. Ensimmäisenä oli vuorossa tapetointia. Halpaa tapettia niin koko ison huoneen tapetointi maksoi alle 100€. Sen lisäksi Nette vielä maalaa pari pienempää seinää maalilla jota löytyi kotoa niin ei maksa mitään. Rulla verho jouduttiin ostamaan ja siinä melkein se mitä remontti maksoi. Huonekalut, verhot, lamput, ym. oli kaikki sellaista mitä meillä jo oli niin se oli vaan raahata ne sinne (jes saatiin tavaraa pois talosta 🙂 ).

Kun poistettiin vanhaa tapettia niin alta löytyi vielä vanhempaa (tuo punainen). Otettiin pois vaan kaikki löysä tapetti. Jos oli hyvin kiinni niin sai jäädä alle.

Tapetointi muuten ihan simppeliä mutta en ollut käynyt siellä ennen ja ei Nettellekään ollut tullut mieleen että vanha tapetti täytyy ensin poistaa. No siinä onneksi ei mennyt kuin vajaa pari tuntia (roskaa taisi tulla 3 jätesäkillistä) niin oltiin valmiita tapetoimaan….paitsi että oli liian kuuma. No mentiin uimaan sen sijaan 🙂 . Kun oltiin uitu ja syöty niin päästiin aloittamaan tapetointi ja huomattiin, että pari aika tärkeää työkalua oli jäänyt kotiin kuten suorakulma, vatupassi ja pitkä viivoitin. No eipä tästä lannistuttu vaan tapetoitiin kuitenkin. Ei meillä ollut mitään työpöytääkään missä leikata tapettia vaan kaikki tehtiin lattialla työvälineinä lyijykynä, metrimitta ja veitsi millä leikata tapettia. Leikkuualustana toimi vanerin pala ja viivoittimena jalkalista. Vähän oli raskasta levittää liisterikin lattialla, kun joutui kumartelemaan, mutta kaikki noin 30 vuotaa saatiin seinälle ja oltiin itse ihan tyytyväisiä kun ajateltiin välineitä millä me se tehtiin.

On se vähän eri tehdä remonttia kotona kun on työkalut ja työpöydät helposti saatavilla ja ellei ole niin ostetaan.

Tässä vähän esimakua uudesta tapetista. Lattialla lisää vuotia odottamassa liisteröintiä.

Tapetiksi Nette oli valinnut tosi vaalean tapetin joka muistutti aika paljon sitä vanhaa. Alkoviin tuli koroste seinä tummasta tapetista (kuvassa vielä vähän ryppyinen mutta siliää kun kuivuu).

Nyt on kämppä jo siinä kunnossa, että Nette pystyy siellä asumaan, mutta hänellä on vielä paljon siivoamista jäljellä sillä kämppä on tosi likainen ja kaikki pinnat, kaapit ja hyllyt pitää pestä. No pikkuhiljaa sitten kun lämpötila vähän laskee, että jaksaa tehdä taas jotain. Kerrankin hänellä on paikka jonka saa sisustaa ihan niin kuin itse haluaa 🙂

Det här inlägget postades i Toinen koti och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.