Se mig för här är jag!

Jag älskar att sjunga. Så enkelt är det.

För kanske snart 2 månader sen frågade pensionärsföreningen Festingarnas ordförande mig om jag kunde komma och underhålla på föreningens månadsträff i april då de har inbjudna gäster från Dragsfjärd. Hon gav mig fria händer, gör vad du vill. Jag kan inte tacka nej till sådana erbjudanden så jag tackade glatt ja och glömde mer eller mindre bort det. Så gick tiden och plötsligt insåg jag att det är alldeles snart dagen D. Oj, då. Vad ska jag hitta på? En liten förfrågan på feijan gav ett önskemål om sång och det var ju lätt att uppfylla, jag fick chansen att sjunga ett par sånger jag älskar men aldrig uppträtt solo med. Problematiskt bara att hitta ackomanjatör men det löste sig också till slut. Men sen då? Det räcker inte med två sånger om man ska slå hål på 15 minuter eller mer. Så jag funderade på att prova stå-uppande. Jag började skriva på mitt manus men till slut insåg jag att jag inte har tillräckligt med tid och tankar för att det ska bli bra. Så vad ska jag hitta på? Jo, jag snodde idén med “20 bilder”. Jag har varit på en kulturkväll där olika fotografer visade sina “20 bilder” och berättade om dem och det var hur trevligt som helst. Så jag plockade ihop mina bilder och så lånade jag en videokanon.

Idag var dagen D. Jag riggade upp videokanon o dator och visade 20 bilder och berättade om dem. Här är tre exempel. Efter det sjöng jag Gabriellas sång med ackompanjemang och Älska mig accapella. De är så ljuvliga sånger och det var så härligt att få sjunga dem för ett fullsatt Framnäs! Det var alldeles, alldeles tyst i publiken när jag sjöng men sen fick jag rungande applåder. Efteråt var det flera som tackade och sa att jag sjöng fint.
Så jag kan lugnt säga att mitt självförtroende som sångare växte lite igen. Kanske jag inte sjunger så pjåkigt ändå…

Jätteroligt var det också att träffa bekanta i den äldre kategorin. Många var det som jag inte sett på länge och det gjorde det extra trevligt att få prata lite med dem. Jag har så många äldre bekanta och de är allihopa så sjuttons gulliga o trevliga och fram för allt roliga!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.