Uusi ulko-ovi

Vanha ovi. Kissanluukkukin kaipaa maalia.

Tässäkin on taas mennyt 20 vuotta siitä kun ollaan ovi alunperin asennettu ja ulkonäkö ei ollut enää ihan silmää miellyttävä ja ovi alkoi kaivata vähän maalia. Se on mielenkiintoista kuinka se kunto “rapisee” niin hitaasti ja huomaamatta, että yksi päivä vaan toteaa “nyt tarttee tehdä jotain” 🙂

Vanha ovi lähempää

 

Siitä asti kun tehtiin terassi niin oltiin harmiteltu, että ovi aukeaa väärin päin (ja piti aina kiertää ovi että pääsi terassille), niinpä päätettiin nyt sitten tehdä sillekin jotain ja ostettiin uusi ovi joka aukeaa toisinpäin. Ja kun uutta hommattiin niin alettiin miettiä että onko sen pakko olla valkoinen.

Kun ovi oli poissa niin maalasin punaiset laudat koko oviaukon ympärillä ja ei näkynyt missä olin maalannut ja missä en niin taloa ei tarvitse vielä maalata 🙂

Uuden oven karmi oli kapeampi kuin vanhan ja se taas tarkoitti, että täytyy koko oviaukko tehdä uudestaan. Se nyt ei oikeastaan harmittanut sillä rakennus taidot on hiukan erilaiset kuin silloin kun laitoin tuon edellisen oven paikoilleen niin ajattelin, että saan siitä varmaan vähän paremman näköisen sillä se vanha aukko ei lähempää tarkasteltuna ollut niin hyvin tehty.

Vanha ovi sisäpuoli

Lattialla oleva kaakeli ei ole koskaan ollut oveen asti johtuen rakenteista ja niiden korkeus eroista juuri oviaukon kohdalla niin siinä on oven sisäpuolella ollut 18mm pinnoitettu vaneri.

 

Uusi ovi sisäpuoli

Nyt halusin vähemmän korkeus eroa ja tasoituksen jälkeen laitoin siihenkin nyt kaakelit niin nyt korkeus eroa on enää pari milliä kaakelin paksuutta enemmän eli korkeus ero pieneni selvästi.

Ovi valmis ja aukeaa nyt niin että helppo mennä terassille. Kissanluukkukin sai kasvojen kohotuksen. Viimeisenä silauksena vaihdoin vielä ovikellonkin 🙂

Lopputulokseen todella tyytyväinen ja hommattiin oveen vielä “hidastin” joka estää ettei tuuli paiskaa sitä kun avaa ja pitää sen auki jos niin halutaan.

Muokattu verkko-ovi. Näkyy myös oven “hidastin”

Verkko oveen jouduin tekemään hiukan muutoksia ja tein siitä myös käytännöllisemmän sillä ennen saranat piti aina ruuvata kiinni kun halusi sen käyttöön ja taas ruuvata kun halusi sen pois. Nyt vaihdoin saranat sellaiseen malliin, että se käy vaan nostaa paikalleen ja pois niin helppoa ja vaivatonta. Saranat upotin listojen alle niin paljon kuin mahdollista. Huono puoli tietenkin on, että jää vähän saranaa näkyviin kun ovi on poissa, mutta se ei ainakaan minua häiritse.

Det här inlägget postades i Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.