Det bär mig emot…

…att slänga bär. (Haha, vilken dålig ordvits!)

I vår trädgård växer det jordgubbar, hallon, björnbär, körsbär, blåbär och vinbär. Jordgubbarna torkade bort i år. Hallonen är bara en rad och de har inte riktigt kommit igång ännu. Björnbären frodas och kommer att ge en medelgod skörd. Körsbären har vi nästan drunknat i men det är en mycket ovanlig lyx. Aldrig förr har träden lyst röda på vår gård. Blåbären torkar också bort. Vinbären ger en rätt så normalgod skörd.


Men vad ska vi med alla dessa bär till? Vi äter inga mängder med sylt. Vi dricker inga mängder med saft. Vi äter inte ens mycket bär över huvud taget. Däremot äter mina föräldrar stora mängder bär, så mycket av våra bär fryser mamma ner. Men vinbären kändes överlopps i år. Så jag kungjorde på facebook att jag skänker bort dem. Det är självplockning som gäller. Några vänner nappade på och snart är buskarna tömda.

Det här tycker jag att är det allra bästa med att odla bär. Det jag inte behöver själv ger jag gärna bort. Alla har inte möjlighet att odla och då kan jag glädja dem. Win-Win tycker jag.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.