Hojarna blev till skepp’ohoj!

Förra hösten sålde vi våra motorcyklar. Planen var att köpa en mellanstor motorcykel som vi båda kunde ha nöje av. Men på nåt sätt lockade inte motorcykelkörande lika mycket som förr. Eftersom vi bor där vi bor, så krävs det att vi kör ca 60 km innan vi kan välja vyer vi aldrig sett förr. Lite smått frustrerande…

Redan när vi köpte den första motorcykeln för över 10 år sedan diskuterade vi om det var motorcykel eller båt vi skulle satsa på. Vi var överens om att vi inte kunde ha både och eftersom det i princip är samma säsong som gäller. Valet föll på motorcykel den gången och visst har vi fina minnen från alla resor vi gjort på tumis och med våra vänner.

En aspekt som också inverkat på vårt val att sälja motorcyklarna är det ökade antalet hjortdjurskrockar som sker i skärgården. Om man krockar med ett rådjur med en motorcykel är risken stor att för allvarliga skador eller ännu värre även för chauffören.

Så den här sommaren drev jag igenom min vilja att skaffa båt. Pasi har praktiskt taget ingen sjövana och var rätt så skeptisk.  Inte är jag heller någon sjöbjörn, men jag har ändå varit lite grann på sjön i andras båtar. Sjövana är sånt man skaffar sig bara genom att vara på sjön och då är det bäst att ha en båt.

Hela försommaren tittade vi på båtannonser och funderade på hurdan båt vi vill ha. Nägra båtar visade sig vara nåt annat än vad vi ville ha och några båtar blev sålda rakt framför näsan på oss, men till slut råkade vi få ögonen på en trevlig liten båt till ett förmånligt pris som vi lyckades köpa. I mitten av juli blev vi båtfolk.

Får jag presentera vår Hilda?
Hon är en Hurrican Cabin årsmodell 1976 med Volvo Penta AQ115 motor. Hon är 5,12 m lång och 2 m bred. Hon är lätt och stadig och en perfekt första båt för oss.

Vi har redan hunnit köra en hel del och lärt oss både det ena och det andra. Det finns gott om planer på vad allt vi kan pyssla med under vintern för att göra Hilda ännu piggare och vackrare. För att inte tala om alla de härliga resmål i skärgården vi aldrig besökt som bara ligger där och väntar på oss!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.