Lördag – en dag för shopping

Vi vaknade ganska tidigt och åt frukost på hotellet. Billigt hotell – billig frukost. Eftersom frukosten ingick i rumspriset så var den inte särkillt påkostad. Kaffet var pulverkaffet, brödet var ljust rostbröd i tunna skivor och pålägget var smör och marmelad. Ingen gröt, inga ägg, inget bacon, ingen jougurt, ingen frukt, ingen ost, skinka, korv, gurka, tomat, paprika… Det var fattigt. Men, okej, vi åt så vi orkade ta oss in till stan och lovade oss själva att köpa lite pålägg på vägen hem så vi skulle ha en lite stadigare frukost nästa morgon. För, det skojiga var att det var helt okej att ta med sina egna tillbehör till frukosten! De som tydligen varit där flera nätter satt med diverse tillägg vid sina bord. Gissa om vi nykomlingar var avundsjuka?
Vi tog tunnelbanan till centrum men var skulle vi börja? Var är bästa shoppingen i London? Det lockade inte att knalla omkring på måfå längs gatorna för det blåste ordentligt och regnade snöslask. Vi frågade en som jobbade på tunnelbanestationen och fick rådet att ta oss till Westfield för där finns ett rejält shoppingcenter.

 

Direkt innan för dörren fanns denna fantastiska vägg. Det är symaskiner i massor! Så vandrade vi omkring och tittade på butiker och i butiker men ingenting var riktigt rätt. Dessutom tyckte vi att det var rätt dyrt. Så vi beslöt oss för att åka tillbaka till centrum. Jag förelog att vi skulle ta bussen så skulle vi kunna se oss omkring på samma gång.

I de äldre dubbeldäckarna var det ingen vits att sitta uppe eftersom de inte hade någon fläkt där så fönstren var alldeles igenimmade. Vid ett bussbyte fick vi en modernare buss och där var fönstren klara så vi satt uppe och såg oss omkring. Vi åkte förbi Hyde Park, vi bytte buss vid Abby Road och såg en hel massa sevärdheter från bussen. Jag hade velat åka till London Eye och se ut över London men eftersom det var så ruskigt väder var det inte värt besväret. Vi hade väl bara fått se snöslask i luften…
Vi tog oss till Oxford Street och här hittade vi vad vi ville ha. Alla hittade nånting och jag hittade Debenhams! I löööv Debenhams! Jag hittade en hel massa kläder och byxorna sitter perfekt. Jag har svårt att hitta byxor som är bra i midjan och har passlig längd men Debenhams byxor är som sydda för mig. Jag får återkomma med ett klädinlägg.

Hela dagen var vi på språng och vi gick och gick och åkte tunnelban och buss tills vi inte orkade mera. London är en härlig stad med nytt och gammalt i fantastisk symbios. Ibland blir man riktigt överraskad. I skymmningen åkte vi buss över the Tower Bridge och sen sökte vi oss hem till hotellet. Fötterna värkte men det hade varit en riktigt lyckad shoppingdag.

PS. Vi kom ihåg att köpa pålägg och som kylskåp använde vi utsidan på fönstret. Vi hängde ut en plastkasse genom vårt passligt otäta fönster helt enkelt.

Fortsättning följer…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.