Upp och ner i vårt klätterträd

När julgranen åkte ut blev det aktuellt att bygga en klätterställning åt katterna. Eftersom Fia inte ännu är utekatt har hon energi och behov av att få klättra och klösa och leka. Inte för att Manda är sen att hänga med i svängarna hon heller.

Vi hade redan bestämt oss för att utnyttja trappan som stöd för klätterställningen. Den skulle bli hög och lite utmanande. Vi hade två korgar som kunde passa och jag hade införskaffat en del material. Någon klar plan på hur ställningen skulle se ut hade jag inte men när Pasi involverades i bygget gick det snabbt.

Vi använde de två rottingskorgarna, halvbatting, hyllkonsoler, skivbitar, tyg, sisalrep, lim och skruvar. Jag hade köpt 40 meter sisalrep men det räckte inte långt. Det gick åt nästan 60 meter till innan vi hade klätt in båda stolparna ända upp.

Katterna följde noga med i byggnadsskedet och tyckte visst att det såg intressant ut. Vi var inte riktigt klara ens innan Manda invigde den övre korgen. Därifrån har man bra utsikt och man kan känna sig trygg där ovanför alla andra.

Här kommer en två och en halv minut lång film där Fia demonstrerar sin klätterställning.  Jag filmade med telefonen och försökte leka med Fia tillika, så det blev lite skakigt mellan varven. Vill man se filmen får man stå ut med det…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Upp och ner i vårt klätterträd

  1. Malin W skriver:

    Duktig agilitykatt! 🙂

Kommentarer är stängda.