Det magiska med nysnö

 

Det är samma sak varje år. I radion tutas ut att vintern överraskade bilisterna igen och på facebook drabbas feeden av snöskred. Bloggarna översvämmas av bilder på snöiga landskap och detaljer i alla upptänkliga vinklar. Det hjälpt inte, de flesta, ja nästan alla blir förtjusta över den allra första snön, till och med jag fast jag till lika suckar och tänker på alla månader vi har framför oss med detta kalla elände.

Den enda riktiga fördelen med snön, enligt min uppfattning, är det otroliga tillägget av ljus som den för med sig. Från mattsvart mörker och djupgrå tristess övergår världen i ett trollslag till att vara nytvättad, ljus och fantastisk. Ja, och så är det väldigt vackert med ett pudertäcke på alla kala grenar och sen när rimfrosten täcker björkarna med gnistrande kristaller blir jag lyrisk. Så jag gör som de flesta andra bloggarna och bjuder p några av mina “titta snön är här”-bilder.
För fotointresserade erkänner jag att vitbalansen är åt skogen, men nu har jag lärt mig hur jag ska göra så nästa gång blir det fantastiska vita vyer.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.