Isäntä kotona, ongelmat korjattu

Niin siinä yleensä käy kun itse on poissa niin jotain menee pieleen 🙂
Olin kursseilla Helsingissä ja tietenkin ilmavesilämpöpumppu päätti juuri silloin lopettaa toimintansa. Olin tietenkin kaiken huipuksi unohtanut puhelimeen äänet päälle kun olin mennyt koulutukseen niin kesken tunnin alkoi kännykkä huutamaan ja paniikissa meni todella kauan ennen kuin sain sen hiljaiseksi (ostin uuden kännykän viikko aikaisemmin). No hetken tekstiteltyäni Netten kanssa totesin, että mun on pakko keskittyä kurssiin ja lähetin asennus firman puhelin numeron, että soita tuonne. Nette sai firman pomon kiinni ja hetken päästä soitti koneen asentaja takaisin.

Virheilmoitus koneella

Siinä välissä Nette oli jo keksinyt missä vika oli ja se oli niinkin yksinkertainen kuin, että oli tullut virheilmoitus sulatuksen epäonnistumisesta (ulkona tuuli todella kovin). Nette kuittasi virheilmoituksen ja kone lähti taas käymään ja alkoi lämmittämään. Asentaja samaa mieltä, että syynä todennäköisesti tuo kova tuuli sillä meillä on kone asennettu niin, että tuuli pääsee koneen “läpi”, eli se ei ole seinän vieressä niin kuin normaalisti.

Ikävä kyllä Nettenkin piti lähteä turkuun niin hän ei ehtinyt laittamaan takkaa päälle.
Tulin itse kurssilta kuuden paikkeilla illalla ja totesin, että sisällä on noin 17 astetta lämmintä. Kone toimi ja oli alkanut lämmittää, mutta koska meillä on lattia lämmitys ja koneella on 2000litraa vettä lämmitettävänä niin menee aikaa ennen kuin koko talo on taas lämmin. Niinpä päätin hiukan auttaa/nopeuttaa lämmitystä ja laitoin takan päälle.
Nyt tänään aamulla kun noustiin niin alkaa talossa olla normaali lämpö, mutta pumppu käy edelleen ja iso tankki ei ole vieläkään ihan lämmin (suurin osa lämmöstä menee edelleenkin suoraan talon lämmittämiseen). Nette päätti vielä aamulla laittaa puuhellan päälle kun keittiössä oli vielä alle 20 astetta lämmintä.

Tavallaan ihan hyvä, että jotain tällaista tapahtuu kun olen poissa niin ehkä vaimokin kiinnostuu nyt hiukan enemmän miten kaikki talotekniikka toimii ja näytin hänelle missä on kaikki talotekniikkaan liittyvät ohjekirjat (kun hän ei niitä löytänyt).

Pleksi muovi valkoisten lautojen takana

Päätin nyt sitten saman tien korjata tuon ongelman ja laittaa pienen esteen ettei tuuli pääse ihan niin helposti tuon koneen “läpi”. Koneen takana on nimittäin aita ja alunperinkin tarkoituksena oli laittaa siihen joku levy tuuliesteeksi. Jäi toisesta projektista yli läpinäkyvää muovilevyä niin käytin loput tähän. Nyt ei toivon mukaan tule enää virheilmoituksia vaikka tuulee.

Kaikille ilmalämpö pumpun omistajillekin muistutukseksi, että muistathan poistaa lumet koneen päältä ja varmistaa sulatus vesien vapaan poistumisen koneen alta (riippuen miten se on asennettu).

Kovempia pakkasia odotellessa…

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.