Joulu tuli aikaisin

Kun tein uuden grillikatoksen niin jo silloin olin suunnitellut lasiovia, mutta niiden hinnan takia ne jäi silloin ostamatta sillä ne maksaa yhtä paljon kuin koko muu katos. Näiden tilaamista mietittiin kauan ja hartaasti, mutta nyt todettiin niiden kuitenkin oleva hintansa arvoisia sillä miten ne parantavat sen katoksen käyttöä.

Ensimmäinen ovi menee paikoilleen

Lasiovet grillikatokseen luvattiin meille muistaakseni viikolla 51 ja ne on nyt jo asennettu niin voisi sanoa, että joulu tuli aikaisin 🙂 . Nyt voi katosta käyttää talvella varastona kun sinne ei mene lunta (eli esimerkiksi grilliä voi säilyttää siellä talven yli eikä sitä tarvitse enää viedä mihinkään varastoon). Siellä voi nyt myös vaikka grillata ympäri vuoden (grillasin itse asiassa tänään kun sähköt oli poissa).

Kun ovet on auki niin ne vie vain kolmasosan aukon koosta

Ovet tuli avaimet käteen asennettuna. Oli hauskaa kun asentaja soitti aamupäivällä, että hän aloittaa asentamisen ja kun tulin töistä kotiin niin ovet olivat valmiita. Olin asentanut turvakameran kuvaamaan katosta niin pystyin vähän töistä seuraamaan työn edistymistä. Ja tietenkin kerroin asentajalle, että siellä on kamera, ettei kenenkään tarvitse luulla että salakuvasin. Teen kamerasta arvostelun myöhemmin sillä mun mielestä loistava vehje…

Ovet on valmiita

Ovet hommattiin Lumon nimisestä yrityksestä ja myyjä tulee kotiin ottamaan mittoja ja antaa saman tien tarjouksen. Tämä siinä mielessä hyvä, että lasia on hiukan hankala leikata itse kotona jälkeenpäin niin mittavastuu on heillä. He myös myy ainoastaan avaimet käteen periaatteella ja heillä on 5 vuoden toimivuustakuu eli jos puu elää ja ovet alkaa jumittamaan niin he tulevat korjaamaan sen takuu työnä. Mun mielestä loistavaa palvelua.

Lopputulokseen oikein tyytyväinen. Katoksessa oli kesälläkin se ongelma, että siellä oli aina hiukan tuulta kun 2 seinää “auki”. Kaasugrilli ei oikein tykännyt tuulesta. Nyt kun on ovet paikoillaan niin ei enää tuule ja sisälläkin on lämpimämpää kun grillailee. Se katos ei kuitenkaan ole tiivis, että grillaaminen on edelleen tuvallista, mutta hiili grilliä en siellä lähtis kyllä polttelemaan.

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.