Dit for det…

Annandag jul. Äntligen över. Pust.

Jag hade så gärna åkt bort över julen i år och det kändes hela helgen. Jag har inte haft julstämning och jag har ätit för mycket. Burp och usch. Helt enkelt en bortkastad jul för min del. Nu ser jag fram emot att vi går mot ljusare tider och kanske jag hittar lusten att göra några livsstilsförändringar? Tänk om jag kunde sätta den här överätna-burp-känslan på burk och ta fram den senare när godissuget sätter in? Det skulle göra susen, jag lovar!

Idag, sista lediga dagen av 6, har vi bränt riskor på gården och det var riktigt skönt att bli av med gammalt skräp. Det blir så mycket snyggare när man får städat upp sånt som ligger kring backorna, även om det bara är torra kvistar i skogskanten. Men, var tog dessa lediga dagar vägen? Inte är de lediga för mig när jag är hemma. Det ska städas, diskas, bykas, lagas mat och allt möjligt och omöjligt – det är INTE ledigt. Ledigt är att bo på hotell och få gå till dukar bord varje gång, inte behöva städa, bädda eller bry sig om någonting alls. Att bara vara, det kan jag bara nån annanstans än hemma. Så är det bara.
Känner mig gnällig som bara vad men ärligt talat är jag besviken på min ledighet, så därav gnället…

Återkommer när jag känner mig mindre gnällig.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dit for det…

 1. Åkerhyddan skriver:

  För mig betyder ledig att jag fyller dagen med annan verksamhet än på jobbet. Nu då jag inte är på jobb betyder jullovet enbart atg jag slipper kuska ungar på morgonen, annars är sysslorma de samma. Känner mig inte heller ledig det minsta, omväxling sku förnöja.

 2. lilla jag skriver:

  snart har en vecka gått….. av min ledighet…. bävar för hur det blir när den andra veckan lider mot sitt slut…
  Stoppa tåget! Jag vill stiga av!!!!

 3. Anonym skriver:

  Hej igen! Min dator pottas och tog timeout och påstår mitt svar ej kom fram. Så skriver på nytt 🙂 (OM det syns dubbelt plötsligt). BRA att man får se klagoinlägg också!!! Allt är ej bara sol och myspys! Hade ej tomtefeelings i år, men fick en skön känsla av att vara ledig ändå och dagarna varit supertrevliga. OM du vill så kan jag tvinga ut dig på promenix mellan nyårsdag och 5.1, kommer att vistas en heldel i grannhuset (barnen bor där då och är djurvakter). Så säg hepp så går vi på promenixar!!! H. Viveca

Kommentarer är stängda.