Hälsningar från Sverige

Jag hade lovat moster att komma och hälsa på henne så nu packade jag bilen med mamma, karta, ett par surbröd och lite annat smått och gott och styrde kosan mot Sweden, närmare bestämt Dalarna.
På vägen, när mamma satt vid ratten, kom vi förbi ett rastställe där två kvinnor stod och såg på något en bit bort. Jaha, jo vacker strand därborta tänkte jag men så plötsligt fick jag syn på vad kvinnorna tittade på. En VARG! Stanna, stanna mamma, stanna! skrek jag och mamma stannade. Jag snappade åt mig kameran och rusade ut ur bilen för att föreviga vargen. Kan det verkligen va en varg? Ja, nog är det väl en varg. En otrolig naturupplevelse! Tills nu. Nu satte jag in bilderna på datorn och med en stor skärm ser jag att det sitten en kvinna nästan helt dold bakom en trädstam och ser på sin HUND!!

Kvinnan i den röda cirkeln

 Nåja, nog var det lite spännande ändå, fast den sen bara var en hund…

Framme hos moster Clary besökte vi gravgården när morbror Sture nu vilar i den eviga sömnen. Siknäs kyrkan är liten men så vacker och så vackert belägen vid älvens strand.

Siknäs kyrka, byggd i tegel i början av 1900-talet
Kättbo kapell

Så tog vi oss även en tur till Kättbo kapell som ligger högt uppe på en kulle med vidunderlig utsikt över sjö och fjäll. En härlig liten byggnad i trä som påminner lite om Aspö kapell. Fin akustik har den också så vi passade på att sjunga Härlig är jorden i två fina stämmor!

Moster Clary och jag

 Där vid Kättbo kapell växte det massor, massor av små nätta vita blommor som ingen av oss visste namnet på. Inte hittade vi den i floraboken där hemma heller. Så, jag satte ut en bild med efterlysning på Facebook och Marika visste vad den hette. Så nu vet jag att den här blomman heter Backskärvfrö!

Backskärvfrö.

 När jag sen var i farten så tog jag mig en liten promenad med kameran och hittade några fina motiv… Och, jo, jag älskar att krypa omkring i gräset och fota närbilder av det som växer!

Nyfiken häst

Grästorva
Mandelblom i kvällssol

Det var just den här helgen som var värmebölja och allt blev grönt med sån fart att man nästan såg det. På fredagen var det hela 27 grader varmt! Pust! Det är jag inte riktigt van med efter vinterns kyla. Men visst är det skönt med värme och grönska. Bara jag sku hinna med. Det känns som att jag inte riktigt skakat av mig vintern ännu och nu är det plötsligt varmt. Det tar väl ungefär till midsommar innan jag hunnit med…

Tjingeling! I morgon bär det av till Vasa på stiftsfullmäktigemöte…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hälsningar från Sverige

  1. Jessica skriver:

    *Gillar* och fick mig ett gott skratt av "vargen" 😀 Men VARFÖR talar man i Sverige hela tiden om Sweden.. beats me..

  2. Janette L skriver:

    I servige verkar det vara coolhetsfaktor att prata engelska stup i kvarten (eler så är det bara praktiskt så alla förstår då det finns så många som inte kan svenska i Sverige?) så det är väl kanske därför man säger Sweden?
    Jag tänkte först skriva Svedala men det blev för nära Dalarna så därför fick det bli Sweden för att variera från Sverige.

Kommentarer är stängda.