Närmare Gud till dig…

På måndagen anlände en hyrd skylift till kyrkan. Massor olika arbeten finns på borde-göra-listan men vi började med att tvätta kyrkans fönster. Jag fick äran att vara chaufför i korgen på skyliften och städerskan P kom med för att tvätta fönster. Hon tyckte det var hemskt högt och sa hujhujhujhujhuj mest hela tiden. Så kom det sig att skyliften stod obekvämt och två personer i korgen blev för mycket vikt. P ville inte köra korgen själv så jag fick både köra och tvätta fönster. Första dagen hann vi med 5 fönster. Bilden här nedanför tog jag när jag var uppe vid västra gavelns fönster. (Det fönster som syns mot Malmen.) Nedanför står min trogne kompanjon L och bär ansvaret. 🙂

Här är en vy mot norr, alltså mot Skärgårdsvägen. Lite väl mycket träd i vägen tycker jag.

Det här är västra gavelns översta fönster. Kittet har torkat och faller ner i bitar. Det kommer att behövas underhåll av fönstren snart.

På tisdagen fortsatte vi med fönstertvätten. Här är P och jag uppe i Östra gaveln och tvättar altarfönstret. Så väldans mycket bättre blev det inte för det är väldigt smutsigt mellan glasen och det är inte så där väldans enkelt att öppna dessa megastora fönster…

Vi var alltså uppe i höjd med taket på Agricola kapellet…

Idag blev det mest att tömma hängrännorna. Det fick jag göra helt själv. Lite kittlade det i magen på morgonen men efter en liten stund var jag van igen och sen gick det riktigt bra.

Vid församlingshemmet, på framsidan ganska nära väggen, står en stor ek vars kvistar växer ut över taket. Jag tömde hängrännan och sågade bort en stor hög kvistar. Kvistarna ser inte alls stora ut när man står på marken och ser uppåt men när man sågar av dem och släpper ner dem blir det en ordentligt smäll! Jag sågade av kvistar som var grova som min arm. Det blev betydligt mycket luftigare och förhoppningsvis mindre skärp i rännorna.

Fotot är taget över församlingshemmets tak ungefär mot gästhamnen till.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Närmare Gud till dig…

  1. ami skriver:

    Fin utsikt har du också 🙂

  2. Anonym skriver:

    Fördelen att du måste göra detta är att du får fina bilder tagna. Inte alla förunnat.

Kommentarer är stängda.