Kesä tulee, onko vene valmis? Osa 2

Jos olet missannut ensimmäisen osan tästä niin sinne pääset täältä.

Kangas roikkui hieman

Kun nyt kaikki verhouksen uusimiset ym. oli päätetty niin sitten alettiin miettiä muuta ulkonäköä ja viihtyvyyttä. Kun ostettiin vene niin etupäässä kattokangas hieman roikkui ja eka kesänä ei sitä ehditty sen enempää tutkimaan joten ajateltiin, että sekin voitaisiin nyt samalla korjata. Ja pesemistä edelleen riittää vaikka sitä tehtiin paljon jo edellisenäkin kesänä (vanha omistaja oli kalastellut ja hänellä ei tuntunut se siisteys olevan korkealla prioriteetillä).

 

Joka kolon peseminen ei aina ole helppoa

Viime kesänä maalattiin jo vähän takana olevia säilytyskoloja sitä mukaa kun saatiin ne pestyä ja näteiksi niin nyt oli aika saattaa sekin työ loppuun. Eli lisää pesemistä. Kun siinä nyt jonkun verran venettä oli jo purettu niin aloin tarkemmin katselemaan paikkoja. Olin jo aikaisemmin huomannut yhden kolon ja kun tarkemmin katselin niin pieniä nirhautumia/kolhuja oli jokunen siellä täällä. Mietin miten saisin ne korjattua niin löysin gelcoat filler nimistä pakkelia. Se oli aika loistava nimen omaan pienten pintavaurioiden korjaamiseen ja jättää hiomisen jälkeen tosi sileän pinnan. Ainoa ongelma, että se oli valkoista ja suurin osa veneestä on kerman väristä. Olin vähän miettinyt koko sisustan maalaamista, ja jotenkin se tuntui aikaisemmin niin suurelta työltä mutta nyt päätin sen kuitenkin tehdä niin voin rauhassa korjata kaikki kolot ja muut virheet ja lopuksi vaan maalata kaiken. Maaliksi valikoitui hempelin kerman värinen maali.  Valmiiksi sekoitettu ja on todella lähellä veneen alkuperäistä väriä.

Vanha väri ja uusi väri. Kun väri kuivuu siitä tulee melkein matta

Ja kun nyt kerran maalaamaan ruvetaan niin pitihän noille tuolin jaloillekin tehdä jotain. Ensin ajattelin maalata ne mustiksi mutta päädyttiin tumman harmaaseen joka on vähän sama väri kuin mitä meillä on uusissa kankaissa (puolihimmeä kaluste maali).

 

Uudet etupatjat

Ensimmäisenä saatiin etupatjat takaisin verhoomosta ja ne näytti tosi hienoilta. Koska siitä oli niin kauan kun päätettiin kaikki värit (pienen kangasmallin pohjalta) niin tuli vähän sellainen olo, että ai tällainen väri kun ne eka kerran nähtiin 🙂

 

Lakkausta

Kun nyt päätettiin, että maalataan jo veneen sisäpuolikin niin eihän hommaa voi jättää puolitiehen niin pakkohan niitä puuosiakin on sitten huoltaa. Kuvassa olevat on jo hiottu ja lakattu nyt ensimmäisen kerran. Kuvassa näkyy vain osa kaikista puuosista mitä lakkasin uudestaan. Koska ulkona oli vielä kylmä niin oli pakko lakata kellarissa. Tavallaan hyvä sillä ei ollut vielä mitään hyttysiä ym. jotka olisivat istahtaneet tuoreeseen lakkaan 🙂

 

 

 

 

Kaidetta en tiedä koska oli viimeksi öljytty mutta kyllä se oli likaisen näköinen. Päätin etten edes yritä millään pesulla vaan suoraan vaan hion ne puhtaiksi. Öljyämisen helppous kyllä yllätti (käytin Starbrite teak öljyä, mutta niitä on paljon erilaisia). Täytyy varmaan öljytä välillä kesän aikanakin niin ne pysyy jatkossakin hyvänä. Uimatasolla olleet laudat meinasin suoraan jo heittää takkaan mutta huolellisen hionnan ja öljyämisen jälkeen niistäkin tuli ihan asialliset.

Pellin testisovitus menossa

Veneen korjauksetkaan eivät olleet kaikki vielä tehty. Keskusteltiin Marinan huoltomiehen kanssa jo viime kesänä kun tehtiin korjauksia jos olisi laitettu pelti moottorin kiinnityksen kohdalle vahvistamaan peräpeiliä. Päätettiin sekin nyt talven aikana tehdä ja tottakai sekin jäi tälleen viime tippaan juuri ennen kuin vene pitäisi saada taas vesille (talvella on ahdasta kun joka paikka on täynnä veneitä ja pitää saada moottori irti veneestä ja kiinni nosturiin).

Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Kokeiltua, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.