Så här gick det!

Det blev inte ved-döden för vårt gamla trädgårdsskjul. Virket var torrt och i fullgott skick. Efter en stunds funderande på vad vi ska göra med skjulet om vi inte bränner upp det kom Pasi på den briljanta idén att det får bli vårt nya sop-hus! Efter att sopsystemet förnyades i skärgården står det nu en stor ful tunna på vår tomt och den behöver ett eget skjul.

skjul07
skjul06

 

 

 

 

Skjulet behövde en lite uppdatering i och med flytten. Grunden som förr var halvhjärtat gjord av leca-harkkor ersattes med ett par varv tryckimpregnerade batting ovanpå en välgjord grusbädd.  Nu kunde vi dessutom lägga in golv i skjulet! Allt virke behövde ett varv av ny målfärg för det var över 15 år sen vi byggde skjulet. Taket var tidigare gamla taktegel som var i dåligt skick så vi beslöt lägga ett nytt plåttak.

skju01Sett från vänster och höger. Nu saknas bara några små taklister så är projektet i hamn!

skjul02Det var tvunget att sätta takränna för när det regnade rann vattnet ner innanför stenkanten och vätte ner både grund och vägg. Snyggt och väldigt praktiskt alltså.

skjul03Sådär! Här får vår soptunna bo och det finns rum att samla på allt som ska sorteras och föras bort till sorteringspunkterna.

skjul04Rejält lås på dörren. Om det behövs kan vi sätta hänglås också.

skjul05Och så namnet… Månne det här är West End?

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Så här gick det!

  1. Malin W skriver:

    Fiiint!

Kommentarer är stängda.