Vesi-ilmalämpöpumppu 4

 

Ohjaus yksikkö

Keskiviikkona (eli 3 asennus päivä), tuli enää putkimies paikalle. Päivitti ohjaus yksikön niin pumppu lähti käymään ja sai alkaa lämmittämään koko 2000litraa vettä joka oli tankissa noin 10 asteista. Sen jälkeen hän alkoi vaihtamaan paisunta säiliötä. Se oli tietenkin täynnä vettä kun oli rikki ja piti ensin tyhjentää ennen kuin sitä jaksoi nostaa ja onneksi vaimo oli kotona sillä se oli aika tiukassa paikassa muutenkin niin putkimies sai nostoapua. Uusi tankki oli pakko laittaa eri paikkaan sillä se oli 30cm korkeampi kuin vanha. Sen uusi paikka on nyt lattialla pannun vieressä. Tankkiin tuli 2 uutta putkea ja nyt alkaa tankin liitännät olla käytetty eli uusia laitteita alkaa jo olla hankala liittää mutta eiköhän me jo nykyisillä pärjätä 🙂

 

Kun tulin kotiin töistä keskiviikkona niin kaikki alkoi jo olla valmista. Kone kävi, paisunta säiliö paikoillaan, tankki oli jo lämmennyt 40 asteeseen ja putket oli eristetty. Ei muuta kuin pumppu päälle ja lämpö kiertämään lattioihin. Nyt meillä oli vielä toivomuksena siirtää pesukoneen liitännät kun ajateltiin vähän kalustaa kellaria uudelleen. Lopputulokseen oikein tyytyväinen ja oikein mukavat asentajat 🙂

Pumppu sivusta

 

Myös kommunikointi myyjän kanssa toiminut hyvin ja koko ajan saanut hyvin tietoa missä mennään ja aikataulut on pitäneet. Rikki menneen paisuntasäiliönkin vaihto sujui oikein hyvin ja saatiin tehtyä saman tien vaikka se pidensi päivällä tätä projektia.

Pumppu edestä

 

 

 

 

Uuden laitteen asennus siis valmis ja talossa vihdoinkin taas keskuslämmitys toiminnassa 3 päivän jälkeen. Jos joku miettii minkälaista ääntä tämä pitää niin kokeilin kännykän desibeli mittarilla ja kun seisoin ihan vieressä se näytti 45-50 desibeliä. Jos tuulee niin se pitää enemmän ääntä kuin tuo ulkoyksikkö. Mitä nyt on kokemusta noin viikon ajalta niin se ei todellakaan ole mikään häiritsevä ääni ja pelko siitä kun asennetaan se keittiön viereen oli ihan turha. Kellariin ja keittiöön (minkä vieressä se on) niin se kuuluu yhtä kovin kuin pakastin/jääkaappi joka käy sisällä. En ehkä asentaisi sitä makuuhuoneen tai ulkoterassin viereen mutta kyllä se hiljainen on.

Nyt meille jäi vielä mietittäväksi millaiseksi haluamme kellarin laittaa kun ei enää tarvitse roskastaa ja raahata polttopuita sisälle ja seinän värinkin voisi ehkä vaihtaa? Ulkonakin on vielä “maisemointia” jäljellä. Näistä lisää seuraavassa 😉 (kun saadaan valmiiksi)

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.