Jakten på det goda brödet

Inspirerad av Kamomillas och hennes mans brödprojekt har jag prövat på att baka med fördeg. Hittade ett recept på nätet som lät lockande och nu har jag gjort det två gånger. Ingendera gången har det gått som smort. Men brödet, ja det är ätbart…


Första bröden blev helt okej, andra satsen blev tja, helt okej fast nu kommer jag ihåg att jag glömde saltet och därför var de så smaklösa. Båda gångerna har jag gjort lite annorlunda än vad receptet angav och resultatet är därefter. Det kräver TÅLAMOD att baka gott bröd, ifall du inte visste det ren!

Suck. Jag vill baka gott bröd. Jag skulle vilja baka med surdeg men så långt har jag inte kommit än. Redan det att jag nu bakat med mindre jäst och låååånga jästider påverkar brödet till det bättre. Tidigare har jag tyckt att brödet har en framträdande smak av jäst och det gillar jag inte. Jag vill ha smak av sädeslag och kryddor. Det är en utmaning, för jag är verkligen ingen hejare på att baka matbröd. Sött bröd kan jag vrida ihop nästan hur som helst men det här är en vetenskap. Inte undra på att männen fastnar för att baka rejäla limpor!

Jag känner att det här får ta sig långsamt, precis som ett gott bröd, för jag har inte tid och ork att dra igång nåt stort projekt. Till näst ska jag ta mig en tur till biblioteket och kolla in nån bröd-bakar-bok för att få mera mjöl i påsen innan jag fortsätter dessa studier.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Jakten på det goda brödet

  1. Starkismor skriver:

    Viktigast är väl att ha rent mjöl i påsen.. 😉

Kommentarer är stängda.