Hamstern hamstrar och gömmer undan

Jag har suttit och bläddrat lite i inredningsbloggar. I butiken kastar jag ett öga på alla fina blanka tidningar med julstämning på pärmen. Jag skulle så gärna vilja ha lite ombyte och lite mysig stämning i huset. MEN. Här hemma går jag och undrar vad jag egentligen ska med alla mina saker till. Jag har för mycket saker. Jag har skåpen fulla, knutarna fulla, hela huset är överfullt känns det som.
Jag fösöker plocka ihop i lådor för att föra till loppis och sälja bort, men det går trögt. Jag är en hamster som har svårt för att släppa taget. Jag har samlat trygghet i att ha en massa saker. Trygghet av saker – hur dum får man bli egentligen? Jag skulle verkligen behöva rensa, göra mig av med, blunda och slänga ut… Suck.
Jag har lagt mig på väntelistan på ett loppis men Gud vet när jag får en plats där… Och sen när jag får platsen ska sakerna köras dit, märkas och prissättas och båset upprätthållas under hela försäljningstiden. Uff vad det känns jobbigt.
Det är fel årstid att ha gårdsloppis eller “garage sale” men i somras orkade jag inte ta itu med det så nu står jag här med alla mina saker och undrar hur jag ska få rensat ut knutarna. Förstås skulle jag kunna packa ihop allt och föra det till Missionsboden och inte behöva tänka på det mera. MEN. Jag har ju nångång investerat pengar i alla mina grejer och lite skulle jag vilja ha tillbaka.
Ja, inte för att köpa nya grejer utan för att kanske kunna resa bort. Eller. Jag skulle vilja köpa ett objektiv till. Och. Jag har en skruttig liten bastubyggnad som är i akut behov av grundremont eller så får jag snart bränna upp kåken. Och till en remont går det ju många slantar… Så, nog finns det hål att stoppa pengarna i. Det finns det ju alltid.

Min skruttiga gamla bastu

Ja förresten. Att hamstra på sig är ju bra för det kan bli sämre tider. Man vet ju aldrig. Det kan vara bra att ha…
Suck.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hamstern hamstrar och gömmer undan

  1. ami skriver:

    En del kan du väl sätta ut på försäljning på sidan Köp och Sälj. Kan finnas nån som söker julklappar tex

  2. Janette L skriver:

    Jag har tänkt på det men tycker att det känns lite jobbigt det också… Få se om jag hittar inspiration.

Kommentarer är stängda.