Brev från Fia

Hej alla!

Det är ett tag sen jag senast skrev brev men det gör väl inget? Jag mår så gott här med Manda och människorna. Människorna byggde en härlig klätterställning åt oss och där ligger jag ganska ofta i översta korgen. Man har så bra koll på allt därifrån. Jag har blivit lite modigare faktiskt för jag vågar gå ner i källaren nu. Där finns en massa spindelnät och så doftar det mus från en dörr där. Antagligen är det Mandas mösslager.

Jag gillar att leka med bollar. De rullar så bra när man knuffar iväg dem. Matte brukar leka lite med mig och då rullar hon in bollen under mattan och det är så grymt roligt att söka bollen där. Ibland leker Manda med mig och då brukar vi jaga varandra. Mest är det jag som jagar henne men ibland får hon fart och springer efter mig. Sen brukar vi bli sams och tvätta varann.

Idag fick jag en fisk. Den doftade ganska gott men jag tänkte att det var bäst att möra den lite först så jag vände och vred på den en stund. Sen tog jag den med till hallmattan men matte envisades med att slänga tillbaka den till köket. Hon fattade nog inte att det är lättare att äta fisk när de inte glider omkring på golvet. Till slut tog matte en sax och klippte den i tu och då åt jag upp stjärtbiten. Resten var upptätet några timmar senare men matte vet inte om det var jag eller Manda som åt upp resten och det tänker jag inte heller avslöja. Det ligger redan en ny fisk på matplatsen så vi kan dela på den i natt med Manda.

Här kommer en liten film som matte filmade när jag bekantade mig med fisken.

Hälsningar
Fia Snöflinga

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.