Vesi-ilmalämpöpumppu 2

Laite saapui

Laite saapui pihalle perjantaina 17.3 ja asennus oli määrä alkaa 20.3.

Kyselin tarjouksia laitteesta ja asennuksesta ja tarjousten perusteella valikoitiin THERMWELL OY Turusta laitteen toimittajaksi ja asentajaksi.

Tyhjennettiin viikonlopun aikana mahdollisimman paljon tavaraa pois tieltä alakerrasta, että asentajat pääsee helposti työskentelemään.

Kellari ennen remontin alkua

Otin maanantain työstä vapaaksi ja ajattelin, että voin ehkä auttaa itsekin jonkun verran. Minun hommani oli tyhjentää meidän 2000litran lämminvesivaraaja ennen maanantaita sillä siihen menee todella monta tuntia.

Aurinkopaneelit meinasi vähän lämmetä kun tankissa ei ollut vettä.

Olikin ihan hyvä päätös jäädä kotiin niin sain esittää toivomukseni mihin ohjaus yksikkö asennetaan, miten putket vedetään, jne.

 

Meillä on aurinkopaneelit katolla jotka lämmittää vettä, ja kun tankki oli tyhjä niin ei ollut mitään mihin siirtää se lämpö. Niinpä oli kiire saada ensimmäiseksi tankki siihen kuntoon että saatiin sinne edes hiukan vettä. Täytin itse varaajan taas kun mahdollista niin ei työmiesten tarvinnut vahtia sen vieressä ja oli muutenkin mielenkiintoista seurata ammattimiesten työskentelyä. Asentamaan tuli yksi sähkömies ja yksi putkimies.

Miehet työn touhussa. Asentamaan tuli yksi sähkömies ja yksi putkimies.

Kun paineet oli kerran järjestelmästä pois niin ajattelin, että olisi hyvä tilaisuus tarkistaa paisuntasäiliön ilmanpaine ja ilmaventtiilistä tulikin vettä. Se oli selvä merkki, että paisuntasäiliön kalvo oli rikki ja se on pakko vaihtaa. Paisuntasäiliö jouduttiin tilaamaan Helsingistä ja se saataisiin vasta keskiviikkona aamulla turkuun niin 2 päiväiseksi tarkoitettu asennus venyikin nyt sitten pakosta 3 päiväiseksi eikä se uusi paisunta säiliö tietenkään kuulunut hintaan vaan tarkoitti meille noin 1000€ lisäkustannusta asennuksineen :(. Positiivista on, että saatiin samalla päivitettyä vanha 200litran paisuntasäiliö nyt 300litraiseksi sillä se vanha oli jo alusta asti vähän liian pieni siihen vesimäärään mitä meillä on järjestelmässä (pitäisi olla noin 10-15% kokonaisvesimäärästä)…

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.