From all of us…

…to all of you:

A Very Merry Christmas!

Förra julen suckade Pasi och sa att enda sättet att inte behöva äta julmat många dagar i sträck är väl att emigrera. Jag nappade genast på och frågade vart vi skulle resa. Nånstans varmt, blev svaret.

Jag började rätt snabbt kolla runt på nätet och under resemässan hade Finnair ett fantastiskt erbjudande. Tur-retur till Florida för 530 euro per person! Jag köpte snabbt biljetter åt oss fast det kändes lite knasigt att köpa biljetter till en resa om elva månader. Vem vet vad allt som hinner hända under den tiden? (tex. Trump blev vald, orkanen Irma drog över Florida)

Sen hann jag nästan glömma bort resan innan det på hösten var dags att boka hotell och hyrbil. Fylla i ESTA-blanketterna för att få komma in i landet. Beställa valuta, kolla in vilka sevärdheter vi ville besöka och allt möjligt annat som hör till att resa bort.

Som tur är kunde jag övertala min syster till att agera hus- och kattvakt. För jag var ju lite orolig över hur kissorna skulle trivas när vi inte är hemma. Nu får jag rapporter hur de gosar och myser där hemma.

Att fira jul i Florida är skönt. Det är sommarvärme, varmt i vattnet och ingen stress med något över huvudtaget. MEN, att ligga vid poolen och sola till tonerna av Winter Wonderland och Rudolph the Rednosed Reindeer känns ganska konstigt. Det faktum att julen är så starkt förknippad med snö och vinter att man till och med i soliga Florida pyntar med uppblåsbara snögubbar gör att det snurrar i mitt huvud.

Hur som helst, det kändes lite som sista chansen att resa bort över julen eftersom jag med stor sannolikhet jobbar nästa jul och de följande åren likaså. Alltså firar vi jul vid poolen i år och njuter av vår resa till max.

God jul & Hyvää Joulua!

Nette & Pasi

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur, Resor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.