Lisää aurinkopaneeleja

Poistettiin 2 puuta, jotka illalla varjosti kattoa/aurinkopaneeleita

Päätettiin asentaa lisää aurinko paneeleja ja tilattiin samasta yhtiöstä kuin viimeksikin. Pohjolan energia on nyt muuttanut nimensä ja on nykyään Freebo. Syy tähän oli kuulemma laajentuminen muihin pohjoismaihin. Sama tuttu myyjä tuli käymään ja kertoi uutuudesta nimeltä virtuaaliakku. Nette kirjoitti jo edellisessä postauksessa tästä. Tämä tarkoittaa lyhyesti selitettynä sitä, että kaikki sähkö mitä syötetään verkkoon saadaan ilmaiseksi takaisin sitten kun sitä itse tarvitaan, eli kun aurinko ei paista

Asentajat työssään

niin käytetään virtuaali akkua niin kauan kun varastoa riittää ja sen jälkeen joudutaan ostamaan ihan normaalisti (kaikki sähköön liittyvät perusmaksut pitää silti maksaa joka kuukausi). Ei se nyt ihan ilmaista ole sillä virtuaaliakun käyttö maksaa noin 10€/kk. Freebolla on nyt liittymätarjouksena paneeleiden ostajille ilmainen liittyminen virtuaaliakkuun ja kaupan päälle vielä kahden vuoden kuukausi maksut (eli 240€). Verkkoakku tuotetaan yhteistyössä vain uusiutuvaa energiaa myyvän Nordic Green Energyn kanssa eli virtuaaliakun käyttöön otto vaatii sähkösopimusta kyseisen yhtiön kanssa. Juuri nyt heillä oli sähkön hintakin vähän halvempi kuin Fortumilla mistä nyt ollaan ostettu sähkö.

 

Kamera puupallien päällä kun kuvasin asennuksen.

Kun ostettiin lisää paneeleita niin minulle oli tärkeää että ne näyttää samalta kuin vanhat. Ulkonäkö ja koko samat kuin ennenkin, mutta paneeleiden teho oli hiukan kasvanut. Vanhat paneelit 285w ja uudet paneelit 305w/kpl. Asennuskin saataisiin suht nopeasti parin viikon päähän kun oli muitakin kohteita lähellä. Kun asentajat saapuivat niin todettiin aika nopeasti, että kiskot ja kiinnikkeet olivat erilaisia kuin viime kerralla niin tarkottaisi sitä, että uudet paneelit eivät tulisi samalle korkeudelle vanhojen kanssa eli se ei näyttäisi samalle. Kävi ilmi, että kannakkeet olivat vaihtuneet uuteen malliin sen jälkeen kun ensimmäisen kerran paneeleja ostettiin ja nyt alkoi sitten vimmattu etsiminen varastoista vanhoja kannakkeita. Asentajat meni pois ja lupasivat palata kun uudet kannakkeet ilmestyvät. Meni pari viikkoa kunnes uusia kannakkeita ilmestyi ja asentajat tulivat saman tien perässä. Ja taas väärät kannakkeet. Nyt ei mene ihan putkeen. Asentajat taas keskustelivat firmaan ja sieltä vakuutettiin, että niitä oikeita kannakkeita löytyy ja tällä kertaa asentajat tilasivat ne työpaikalle niin, että he näkevät ne ennen kuin tulevat asentamaan. Tiistaina 10.9 asentajat tulivat kolmannen kerran, tällä kertaa mukanaan oikeat kannakkeet ja asentaminen voi alkaa 🙂 . Mun kesäloma ehti loppua ennen tätä asennusta niin asennus alkoi vasta sen jälkeen kun tulin töistä kotiin.

Alimmat paneelit asennettiin tasan molemmista reunoista ja jätettiin pieni rako keskelle.

Seuraava päivä oli pilvinen mutta aurinko plkahti pilvien välistä kun kävin autotallissa

Lopputulokseen oikein tyytyväinen ja ei tämä sählääminen meille maksanut mitään extraa sillä osto summaan sisältyi asennus. Olin vain tyytyväinen että saatiin uudet paneelit samaan korkeuteen vanhojen kanssa. Alapuolella vaakaan asennetut paneelit olivat yhteensä noin 10cm lyhyempiä kuin muut niin päätettiin laittaa molemmat reunat tasan ja jättää se rako keskelle. Mun mielestä ihan hyvän näköinen näin. Ulkonäöllisesti voisi ehkä vähän lyhentää niitä kiskoja siinä vasemmalla, niin täytyy katsoa jos ne alkaa häiritsemään niin käyn poikkaisemassa ne. Samalla voisi ehkä maalata siinä raossa näkyvät kiskot mustaksi, niin rakokin olisi aika näkymätön. Nyt tuotto auringon paistaessa on helposti 6kw niin saadaan ihan varmasti ensi kesänä reilusti ladattua sitä virtuaali akkua. Laskennallisesti pitäisi vuosituotto näillä paneeleilla olla nyt noin 6500kwh eli noin puolet koko vuoden tarpeesta. Virtuaaliakku lyhentää myös paneeleiden takaisin maksu aikaa oikein selvästi ja nyt voidaan laskea että saadaan kaikesta tuotetusta sähköstä 15c/kwh, sillä se maksaa sunnilleen sen verran kun ostetaan sähköä (nyt ollaan myyty sähköä verkkoon 4-5c/kwh). Ja sähkön hinta/kulut nousee jatkuvasti niin säästö vaan kasvaa tulevina vuosina.

Det här inlägget postades i Aurinkosähkö ja lämmitys och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.