Sähkönkulutuksen seuranta JOULUKUU

Linkki marraskuun kulutus mittauksiin

Taas on kuukausi lämmitetty taloa ja sähköä on kulunut. Meillä hieman poikkeuksellinen joulu sillä vietettiin se perheen kanssa Floridassa, mutta meillä oli sillä aikaa talo/kissa vahti joten sähkönkulutus pitäisi olla melko sama (joka tapauksessa talon sisälämpötila ihan sama kuin jos oltaisiin oltu itse kotona).

Joulukuun lämpötilat

Tänä vuonna ei ollut mitään kylmää piikkiä niin kuin oli viime vuonna, mutta niin kuin käyristä näkee niin lämpötila vaihtelee aika paljonkin päivien välillä. Tuulen vaikutusta en ole ollenkaan ottanut huomioon sillä siitä mulla ei ole mitään viimevuotisia käyriä, mutta sekin olisi ehkä hyvä ollut ottaa mukaan.

 

Joulukuun sähkönkulutus

Ja tässä joulukuun sähkönkulutus päivittäin. Mitä kylmempää ulkona on niin sen korkeammalle käyrät nousee.

Ja sitten laskelmiin.

Joulukuu 2016:  709,63kWh
Joulukuu 2017: 1624,54kWh

Erotukseksi tulee 914,91kWh. Joulukuun lasku saapunut ja hinnaksi tuli 12.7 senttiä/kWh niin sillä hinnalla erotuksen/lämmityksen hinnaksi tulee 116,2€. Kun joulukuun lasku saapuu niin korjaan taas summan sillä koska kun kulutus nousee niin kwh hinta laskee. Selitin sen tässä artikkelissa tarkemmin miksi.

Korjaus 16.2. Nyt saapui Joulu-Tammikuun lasku ja sillä välillä sähkön hinta ollut 12.7 senttiä/kWh niin summat korjattu.

Alkuperäinen arvio sähkönkulutuksesta lämmitykseen oli noin 6-7000kWh koko vuosi ja nyt on kulunut 1614,43kWh. Toki meillä on vielä ne 2 kylmintä kuukautta edessä, mutta vaikea silti uskoa, että menisi vielä noin paljon sähköä. Kesä (puoli vuotta) menee melkein kokonaan kuitenkin aurinkokeräimien varassa ja ne alkaa tuottamaan lämmintä vettä suunnilleen maaliskuussa. Ja silloin on jo varmaan uudet aurinkokennotkin asennettu ja tulee sähköä omalta katolta 🙂

Palataan asiaan taas ensi kuussa.

ps. tänään viimeksi seisoin ulkoeteisessä ja lattia oli mukavan lämmin niin ajattelin itsekseni, että pitäisiköhän mennä lisäämään puita pannuun kunnes muistin, että ei tarvitse polttaa puita pannussa 😉 . Vanha tapa istuu sitkeästi….

Linkki Tammikuun kulutus mittauksiin.

 

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.