En kurs som hobby

Eftersom jag inte kan hålla mig till en sak så nöjde jag mig inte med att studera teologi det här året utan passar på att gå en kurs för att bli skärgårdsguide i Kombis och föreningen Skärgårdsguidernas regi. Varje torsdagskväll är det lektioner i all möjlig och omöjlig hembygdskunskap samt guidefärdigheter. Det har varit givande och lärorikt.

Idag stod det busstur till Houtskär på programmet. Jag latade mig lite och steg på bussen i Prostvik fast den startade från Pargas. På vägen fick vi “kurssare” träna på hur man guidar i buss. Det vill säga, stå och sitta med mikrofon i hand och berätta om vad man kunde se längs vägen. Det varvades med baskunskaper om skärgården som kan tänkas intressera en turistgrupp.

Vi besökte Houtskärs Skärgårdsmuseum och det är nog ett så himla fantastiskt ställe! Om du inte har varit dit än så ska du åka dit i sommar. Det är tjärdoft och skärgård för hela slanten! Verkligen värt varje minut det tar att resa dit.

Museet är ett levande museum på så sätt att där också finns ett litet båtbyggeri där en handfull gubbar reparerar och bygger båtar på gammalt sätt.

Det har varit en intressant men tung dag. Att åka buss, lyssna och anteckna hela tiden är förvånansvärt påfrestande!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hobby & Föreningsaktivitet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.