Inga nya projekt i år – eller hur älskling?

Pasi hade semester i augusti och då jobbade jag halvtid och var halvtidssjukskriven. Det betydde att han hade all tid i världen att dra igång alla möjliga projekt. På nåt underligt sätt tog augusti slut före projektet och som vanligt är jag inte ett dugg förvånad.

September har för mig betytt praktik i Esbo så jag veckopendlar vilket ger Pasi all tid i världen att sysselsätta sig med sina projekt. Jag sa ifjol att det här året ska vara en projektfritt år. Jag hade tänkt mig att vi skulle ha tid att njuta av sommaren och rensa lite ogräs i landen mellan varven. Nåja, jag skadade foten och tog det ganska lugnt på alla fronter den här sommaren. Det gav ju på sätt och vis Pasi fria händer att göra vad han ville.

Roligt är ändå att han nu också börjat dela med sig av sina projekt här på bloggen. Han blir alltid jätteglad när han får många tummar upp för sina inlägg, så fortsätt gärna gilla när han skriver. Det är väl överkurs att hoppas på kommentarer men eftersom Pasi inte är på facebook får man gärna skriva nån hälsing åt honom ibland också.

Sen får jag erkänna att det nog är betydligt trevligare att han pysslar och grejar och fixar i stället för att bara häcka framför datorn. Det blir jättefint där han drar fram och han är otroligt duktig på att göra allt möjligt. MEN, han tycker ju att det är supermycket roligare att greja på om jag hänger med och hjälper till. Suck. Nåja, det är ju vårt hem det gäller så jag masar mig iväg ibland.

Nu när jag inte varit hemma på en vecka är det alltid en liten överraskning att se hur långt han hunnit med garaget. Det tar sig och nu är han inne på de sista detaljerna. Det där som är allra roligast att göra, då man genast ser det färdiga resultatet.

En bieffekt av allt detta projekterande är att det blir skitdyrt att låta Pasi fara ensam till järnaffären! Det blir betydligt billigare att jag shoppar kläder än att han köper mål, penslar, skruvar, virke, maskiner, redskap och vad allt man bara “måste” ha när man grejar. Nåja, jag får väl ta det med jämnmod, det är fortfarande vårt hem han köper till…

Tack älskling för att du orkar och vill greja på fast jag är så tvär och sur och avogt inställd till dina eviga projekt. Förresten, vi sku ju laga den där källartrappan i år. Och termostaterna måste vi nog få åtgärdade. Och skogsgallringen är på hälft. Och, och, och… ?

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur, Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Inga nya projekt i år – eller hur älskling?

 1. Pasi skriver:

  juu juu kulta pikkuhiljaa, kyllä ne kaikki on listalla 🙂

 2. Sara skriver:

  Heja Pasi!!! När dina projekt tar slut i Nagu så får du alltid komma till oss…

 3. Malin skriver:

  Fint med pysslare! Jag kommhem till en ommöblerad farstu jag!!

 4. Jessica skriver:

  Kiva lukea sun posteja Pasi,jatka samaan malliin ? Vaikka on se ihme että vaan jaksat noita projekteja, nostan hattua.

  • Pasi skriver:

   Olen vähän perfektionisti en voi sille mitään niin jos jotain alan tekemään niin ei se voi olla vaan vähän parempi vaan sitten tehdään niin hyvin kun osaan :). Miettisin juuri autotalliin menneitä työtunteja ja kyllä se taitaa yli 100 tunnin jo olla. Aika monta 12 tunnin päivää olen siellä nyt viikonloppuisinkin tehnyt loman loppumisen jälkeen.

   Mutta aina jonkun valmistuneen projektin jälkeen nousee kyllä hymy naamalle joka kerta pitkän aikaa kun näen sen kun tulen kotiin ja se inspiroi taas tekemään seuraavan projektin.

   • Jessica skriver:

    Perfektionisti, sä sen sanoit? ehkä sen takia en aloita kun se pitää tehdä kunnolla loppuun asti ja jos tietää ettei aika riitä niin.. Tosin se on eri asia kun asuu vuokralla niin ei voi olla tuon kaltaisia projekteja ja ehkä hyvä niin ? haluais vain päästä täältä pois mutta elämässä sattuu ja tapahtuu niin paljon ettei nyt taas oikein jaksa tehdä mitään sen eteen. Toivon että ensi vuonna asuis jo omassa, katsotaan jos se voisi tulla mahdolliseksi.

 5. En som har "all tid i världen" men har "utreseförbud" .... skriver:

  Snälla sys, Kan vi få en “efter-bild” (eller “ännu-på-hälft-bild”) av skogsprojektet?? Pliiiiis! ?
  Kom int ihåg att det var så mycket grönt när Pasi börja röja…. hur månne de ser ut nu???

Kommentarer är stängda.