En hälsning från den andra bostaden

Som Pasi skrev här tidigare så har jag nu en övernattningslägenhet nära jobbet. Det har varit ett segt projekt att få den städad och fixad för värmen och jobbet har tagit det mesta av min energi. En liten bit i taget har jag orkat med. Ännu återstår en hel del, men det tar sig sakta men säkert.

Den största utmaningen med städprojektet är det att föregående invånare har rökt inne. Lägenheten luktar inpyrd tobak och alla ytor är mer eller mindre gula. Så därför vill jag verkligen tvätta alla ytor som jag bara kan för att få bort lukt och färg. I badrummet var det rätt enkelt att tvätta väggar och golv men spegelskåpets lampskydd i plast var – gult. På bilderna ser du hur gult hela badrummet såg ut med det gamla lampskyddet. På andra bilden ser du det gamla gula skyddet och det nya vita. Lite skillnad eller hur?

 

 

Som tur är var spegelskåpet av fin finsk modell som man ännu kan köpa reservdelar till. Lampskyddet kostade en tia ungefär och det är det alla gånger värt!

Så har jag tagit itu med klädskåpet. Det är fascinerande hur smutsigt ett klädskåp kan bli. Andra ord kan jag liksom inte använda. Någon annan skulle kanske säga äckligt men det är bara lönlöst. När det är tvättat och putsat är det helt okej igen. I stora skåpet för hängande kläder fanns det långa breda remsor av lim på dörrar och väggar. Jag antar att förra invånaren haft någonting trevligt fast med dubbelsidigt tejp. När man drar loss sådant har limmet en förkärlek för att stanna kvar på ytan.

Jag har funderat hur jag ska lyckas få bort lim-eländet. Det starkaste medel jag har att tillgå för tillfället är ättika. Så jag tog en liten svamp, dränkte den i ättika och började gnugga. Otroligt nog löser det effektivt upp limmet och det är relativt enkelt att få bort! Nog visste jag att ättika är ett undermedel men nu överraskades jag rejält. Tänk att det kunde vara så enkelt?!


 

 

 

 

Så kanske jag åter kommer en bit framåt i mitt städprojekt? En liten bit varje dag så blir det nog bra till julen. För är det inte så med alla bygg- och bostadsprojekt? De ska bli klara till julen. Vilket år får sedan bli osagt.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård, Toinen koti och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på En hälsning från den andra bostaden

  1. Ann-Marie Pettersson skriver:

    Kära vännen ! Vilket jobb med städningen! Fanns det inget annat boende?

    • Janette skriver:

      Jodå, visst sskulle det ha funnits andra boenden men inte med lika billig hyra. Nu har jag tapetserat och städat så pass mycket att jag inte längre tänker ge upp. Jag är ju nog en aning envis…

Kommentarer är stängda.