Städa, städa, varje freda’

Jo jag vet att det är lördag idag men jag berättar egentligen om förra veckans fredag…

Det finns inget effektivare sätta att komma igång med städningen än att bjuda hem vänner! Så när dammråttorna (hybelkaniner heter de visst på norska!) börjar springa omkring allt för ohejdat är det dags att bjuda hem gäster.

IMG_0198

Så det gjorde jag. Jag bjöd hem mina studiekompisar förra fredagen och visst gjorde det susen för städandet! Det allra mest fantastiska är ju att jag har en gubbe som är tusen gånger mera intresserad av att städa än jag. Eller nåjo, det är inte alltid så fantastiskt när han sätter igång och tvingar mig att engagera mig när jag inte alls är intresserad, men slutresultatet är ju fantastiskt! Hela huset blir städat och det gillar jag skarpt.

Så, nu när vi för en gångs skull städat hela huset grundligt är det bara att 1) fortsätta med att städa skåp och lådor som innehåller diverse bortglömda bra-att-ha-grejer 2) upprätthålla nivån av välstädat. För det är ju faktiskt bara 27 dagar kvar till julafton och vem skulle inte vilja ha huset fantastiskt julstädat utan stress och press?

Väl planerat är hälften gjort, så nu kan jag luta mig tillbaka och läsa en god bok, eller hur?

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.