Det börjar hända saker

Först ska taket tvättas. Bort med allt fett och alla flugskitar bort innan man kan börja måla. Det gäller att ha rejäla handskar för målartvätt är ett frätande tvättmedel man inte vill ha på huden.

Inte är det ju nåååån skillnad i färgskala. Varför fick vi för oss att alls börja måla?
Skämt åsido. Det ändrar helt otroligt mycket!

Den gamla golvmattan är rev vi bort för nu ska golvet rätas upp. Den här kanten runt den gamla kakelugnen är ju inte heller någon skönhet precis och den skvallrar om hur mycket lägre golvet blev när vi renoverade förra gången.

Medan målfärgen torkar i taket kan vi riva ner de gamla tapeterna. Vi har vant oss vid att använda tapetborttagningsmedel för det gör nästan jobbet åt en. På med medlet, låt verka tillräckligt länge, dra ner tapeten. Lätt som en plätt.

Sen övergick vi till att ta det lugnt. Vi anlitade en yrkesman för att fixa jämnandet av golvet och tapeterna. Den här bilden visar golvvärmeslingornas dragning under skivorna.

Att anlita en bekant yrkesman som man litar på är fantastiskt. Han kom och gick medan vi var på jobb och varje dag var det lika roligt att komma hem och se vad som hänt under dagen. För mig var det allra skönaste att jag inte behövde agera bollplank när Pasi funderade på hur vi skulle gå vidare. Yrkesmannen och han klarerade allt, förutom vilken väg den mönstrade tapeten skull hängas. Då tyckte Pasi att det var bäst att jag fick ett ord med i laget.

Så när yrkesmannen var klar såg rummet ut ungefär så här. Här har Pasi redan hunnit få taklisterna på plats men ännu väntar golvmaterialet, alla andra listerna och projektet att få de inbyggda skåpdörrarna fixade.
Att fotografera den mönstrade tapeten så att att bilden skulle göra mönstret rättvisa är inte enkelt. Här ser det mest ut som någon underlig hieroglyftrappa!

En närbild visar kanske tapetmönstret bättre men färgen, ja den kan man bara se på plats!
Ännu återstår en hel del pyssel innan allt är klart för att flytta in, men på god väg är vi!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.